Kleurrijk

Doordat kinderen opzoek gaan naar een nieuwe school na de basis school hebben we een aantrekkelijk design gemaakt voor jong en oud.


Gebruiksvriendelijk

Een gebruiksvriendelijke website voor de medewerkers van school én voor de leerlingen en de ouders van de scholieren.


Bewerkbaar

Voor Coenecoop College is de website makkelijk te beheren en kunnen er gemakkelijk pagina’s en formulieren toegevoegd worden.

Webdesign

In het design van de website is de huisstijl van de school als uitgangspunt genomen. De kleuren uit het logo komen terug in de blokken op de website. Door de kleuren van de blokken te laten corresponderen met de functie van het blok, klikken bezoekers erg intuïtief door de website.

De kleuren van de blokken zijn uitgesproken. Daarnaast heeft de webdesigner speels gebruik gemaakt van lijnen in onder andere de headerafbeelding en de footer. Deze combinatie van kleuren en lijnen zijn bij uitstek geschikt voor een schoolwebsite. Toch ligt het gevaar op de loer dat de website erg druk wordt. Dit heeft de designer van DoubleWeb weten te voorkomen door veel witruimte te gebruiken binnen de website. Ook is de meest felle kleur (magenta) alleen gebruikt als call to action.

Webdevelopment

Als het webdesign goedgekeurd is door de opdrachtgever, wordt het design omgebouwd tot een werkende website. Net als alle andere websites die DoubleWeb ontwikkelt, is de schoolwebsite voor het Coenecoop College ontwikkeld op basis van WordPress. Met WordPress is de content van de website eenvoudig aan te passen door de beheerders van de website. Daarnaast is de website responsive. Dit betekent dat de website geschikt is voor tablets, desktops en mobiele telefoons.

Agenda voor schoolactiviteiten

Binnen de opdracht voor het bouwen van een nieuwe website voor de school, was het belangrijk dat er een agendafunctionaliteit in de website ingebouwd werd. In de agenda van het Coenecoop College kan bijvoorbeeld de datum voor een diploma-uitreiking genoemd worden of kan een tijdvak genoemd worden waarin de boeken van het vorige schooljaar ingeleverd moeten zijn.

Een agenda functionaliteit binnen een schoolwebsite is dus ideaal als informatievoorziening aan scholieren en hun ouders. In andere websites kan een agenda- of kalenderfunctionaliteit juist weer een ander doel hebben. Zo hebben we bij het project van Dynamic Promotions een kalender geïntegreerd waarin klanten zich aan kunnen melden voor een markt. Voor Strandhotel Noordzee hebben we juist een koppeling gemaakt met een boekingssysteem, zodat je in de kalender kunt zien of een hotelkamer beschikbaar is in de periode dat je er wilt verblijven.

Snelle WordPress website

De snelheid van een website heeft grote invloed op de gebruiksvriendelijkheid van de website en op de vindbaarheid in Google. Daarom vinden we het als WordPress specialist erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Als graadmeter voor de snelheid gebruiken we de PageSpeed tool van Google en de absolute laadtijd van de website. De website van het Coenecoop College scoorde bij livegang 98/100 in de PageSpeed tool van Google en de site werd in 868 milliseconden volledig geladen.

Martine de Witt

20-02-2019

DoubleWeb heeft voor het Coenecoop College een nieuwe website ontworpen en daar zijn we zeer tevreden over! Het hele traject is super goed verlopen. Van de brainstorm tot het overgaan naar de nieuwe site. Op vragen wordt altijd erg snel gereageerd en ze hebben iets gecreëerd dat precies aan onze verwachtingen heeft voldaan.

Bekijk hier onze andere projecten

Enthousiast geworden?

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen doen? Neem contact op!