Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Definitie dynamic content

Dynamic content staat voor de informatie op webpagina’s die wordt geladen op basis van data die bekend is over de bezoeker. Dit kan gebaseerd zijn op zoekhistorie, voorgaande aankopen of een bezoekersprofiel. Zo is het mogelijk om meer relevante content aan te bieden voor de bezoeker. Wat is de betekenis van dynamic content en hoe wordt dit gebruikt in online marketing?

Voor de introductie van Web 2.0 waren de meeste pagina’s statisch van aard. Ieder persoon die een URL ingaf zou dezelfde pagina te zien krijgen. Door gebruik te maken van een zoekfunctie of een andere vorm van interactie was het mogelijk om dynamisch gegenereerde informatie weer te geven maar de standaard pagina was altijd gelijk. Dit zou veranderen met de introductie van Web 2.0 waarbij er meer mogelijkheden kwamen om dynamic content te genereren die beter aansluit op de behoeften van de bezoeker.

Aanbevolen filmpjes of producten

Als je YouTube bezoekt zonder in te loggen zul je een andere homepage te zien krijgen dan wanneer je ingelogd bent met een Google account. In het tweede geval wordt er gekeken naar je kijkhistorie om zo relevante filmpjes voor te stellen. Hetzelfde zie je op Bol.com of Amazon.nl met meldingen zoals “dit vind je misschien ook wel interessant”. Er wordt informatie opgehaald uit de database aan de hand van gegevens over de bezoeker.

Voor de klant of voor de aanbieder

Als je YouTube bezoekt dan is het prettig om filmpjes te ontdekken die aansluiten op jouw voorkeuren, als je in een webshop direct naar producten kunt navigeren die je nodig hebt is dat een voordeel. De winkelier kan zo weer de omzet verhogen dus iedereen profiteert ervan. Het is wel mogelijk dat privacy gevoelige informatie op straat komt te liggen. Met name op social media platformen is er nauwelijks keuzevrijheid in het delen van informatie omdat je zonder account nauwelijks content kunt bekijken.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z