Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Google Pagespeed Insights is een gratis online tool om de prestaties van een website te bepalen en analyseren. Het is een onderdeel van een aantal weboptimalisatie applicaties van Google dat gratis te gebruiken is. In tegenstelling tot de andere tools is het niet nodig om in te loggen, het is tevens mogelijk om prestaties van websites te bekijken waar je zelf geen beheerder van bent. Wat is Google Pagespeed Insights en waarom zou je een pagina optimaliseren op snelheid?

Wat is Google Pagespeed Insights?

Uit onderzoek is gebleken dat laadsnelheid voor een belangrijk deel bepaalt of bezoekers op een pagina blijven of direct afhaken. Als een webpagina niet binnen enkele seconden zichtbaar is dan is de kans groot dat de bezoeker elders op zoek gaat naar informatie. Het aantal bezoekers dat niet verder gaat dan één pagina wordt uitgedrukt als Bounce Rate. De laadsnelheid is niet het enige aspect van een goede pagina maar het telt wel mee, zowel voor mensen als voor het Google algoritme. Daarom is het van belang dat pagina’s snel laden op ieder systeem en onder afwijkende condities. Google Pagespeed Insights helpt te bepalen hoe een website scoort en waar er mogelijkheden zijn tot verbetering van de snelheid.

Welke informatie biedt Google Pagespeed Insights?

Er is een gemiddelde score die ligt tussen 0 en 100. Een resultaat tussen 0 en 49 is niet goed, tussen 50 en 89 is er ruimte voor verbetering en vanaf een score van 90 zijn de prestaties wat betreft snelheid uitstekend. Verder is het mogelijk om per onderdeel te bekijken wat de snelheid is en hoe goed of slecht de website scoort op ieder onderdeel.

Per sessie kunnen de resultaten afwijken, ook als er niets veranderd is aan de website. Er zijn namelijk andere oorzaken naast de website die invloed hebben op de laadsnelheid. De test herhalen kan dus een andere uitkomst opleveren. Google Pagespeed Insights is bedoeld als indicatie voor de prestaties en bestemd voor gebruik binnen een breder set aan analyse tools.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z