Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een hosting provider is een bedrijf dat andere bedrijven, organisaties en individuele gebruikers de mogelijkheden biedt om een website online te publiceren. De data wordt door de aanbieder opgeslagen op servers, dit zijn computersystemen die gemaakt zijn om websites op te hosten. Door een koppeling te maken met een domein of URL kan de gebruiker een website 24 uur per dag, 7 dagen per week online houden. Vaak bieden deze bedrijven ook additionele diensten zoals WordPress installaties, domein registratie of webdesign. Wat is een hosting provider en waar moet je op letten?

Wat doet een hosting provider?

Er zijn verschillende diensten die een web host kan aanbieden zoals:

  • Website hosten: De data van de website wordt op de servers van de hosting provider opgeslagen en online beschikbaar gesteld.
  • Domein registratie: Het registeren van een domeinnaam dient via geautoriseerde bedrijven te lopen, veel providers bieden deze service.
  • Mail account: Aan een domein is vaak een mail account gekoppeld, die via een (web) applicatie te gebruiken is.
  • FTP toegang: Bestanden kunnen via FTP geüpload worden van een lokale computer naar een web server. Denk aan HTML pagina’s die offline worden ontworpen en vervolgens gepubliceerd worden.
  • Installatie en beheer: Veel websites werken op basis van een standaard platform zoals WordPress. Vaak worden er pakketten aangeboden die hierin voorzien zijn.
  • Webdesign: Niet iedereen kan of wil zelf een website ontwerpen, veel providers kunnen dit uitvoeren of uitbesteden aan vertrouwde partners.
  • Geavanceerde diensten: Voor VPN’s, webshops of kassa systemen zijn er speciale services of abonnementen, ook maatwerk oplossingen zijn mogelijk.

Beste hosting provider

Met een kwart van de websites op internet die ermee werken, zal de beste hosting provider WordPress als standaard aanbieden. Dan hoeft de gebruiker niet zelf updates te installeren of lastige configuraties uit te voeren. Het WordPress CMS is in basis gratis te gebruiken, maar hosten en additionele dienstverlening kan wel geld kosten.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z