Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Hotspot is een locatie van waaruit internettoegang wordt aangeboden. Dit zal vaak een draadloze wifi verbinding zijn, ook een mobiele hotspot op basis van een ander protocol behoort tot de mogelijkheden. De centrale router staat in verbinding met een internet service provider, via WLAN wordt toegang tot internet draadloos mogelijk gemaakt. Wat is hotspot en waar moet je rekening mee houden?

Wat is hotspot?

De meest populaire vorm van hotspots worden gebruikt in horeca gelegenheden, hotels en luchthavens. Gasten kunnen inloggen op een lokaal, draadloos netwerk dat toegang biedt tot het internet. Zo hoeft de gebruiker niet zelf voor internettoegang te zorgen. De router wordt zo ingesteld dat het functioneert als een Access Point, via de wifi instellingen van een computer of ander apparaat kan hier verbinding mee worden gemaakt. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen vaste hotspots en mobiele hotspots

  1. Vaste hotspot: Hierbij is er een centrale router die doorgaans via een (breedband) kabelverbinding aangesloten wordt op het internet. Het is daarbij niet van belang wat voor een systeem de gebruiker heeft, zolang er maar een draadloze verbinding tot stand kan worden gebracht.
  2. Mobiele hotspot: Deze vorm van hotspot aanmaken wordt ook wel een ‘tether’ genoemd. Een mobiel apparaat dat voorzien is van een dataverbinding kan deze data beschikbaar stellen aan apparaten in de omgeving. Denk aan een smartphone die een mobiele verbinding draadloos deelt met een tablet. Het andere apparaat hoeft niet te beschikken over een data SIM, de verbinding zal ad hoc gemaakt worden via wifi. Een verbinding op basis van Bluetooth is ook mogelijk.

Veiligheid van hotspots

Zowel bij de router als in de connectie kunnen veiligheidsproblemen ontstaan. Open netwerken zijn met name gevoelig voor hackers, ook inloggen op onbekende hotspots kan gevaarlijk zijn. Met end-to-end encryptie kan een veilige verbinding tot stand worden gebracht. Naast technische risico’s zijn het ook vaak menselijke factoren die het gebruik van hotspots kwetsbaar maken.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z