Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Hreflang-tag is een HTML tag die Google informatie geeft over de taal die op een webpagina wordt gebruikt. Dit stelt de zoekmachine in staat om zoekresultaten in dezelfde taal weer te geven. Als content voor een specifiek taalgebied wordt gemaakt kan het gebruik van deze tag voordeel bieden omdat de zoekmachine direct ziet welke taal het betreft. Wat is een Hreflang-tag en waarom zou je dit niet overlaten aan het zoekalgoritme?

Wat is Hreflang-tag?

De wereld is verdeeld in landen en communicatie is verdeeld in talen. Dit kan zoeken op het internet lastig maken. Als je informatie zoekt als Nederlander en steeds Engelstalige zoekresultaten ziet met informatie die voor jou niet van toepassing is dan haak je snel af. Met de Hreflang-tag kan de webmaster aangeven in welke taal de pagina is geschreven en welke doelgroep wordt aangesproken. Zo wordt niet de meest populaire maar de meest relevante pagina hoger weergegeven in de zoekresultaten.

Waarom Hreflang-tag gebruiken?

De Hreflang-tag werd geïntroduceerd in 2011, het is met name toepasbaar op websites die in meerdere talen beschikbaar zijn. Als een website in de Engelse en Nederlandse taal wordt gepubliceerd dan zal het zoekalgoritme standaard de meest populaire versie als hoogste zoekresultaat weergeven. Maar een Nederlandse gebruiker zal wellicht liever de Nederlandstalige versie van de pagina bezoeken. Door de Hreflang-tag toe te passen komt de Nederlandse versie hoger te staan in de zoekresultaten voor gebruikers die zich in dit taalgebied bevinden, ook als dit niet de meest populaire versie van de pagina is.

Hoe pas je de Hreflang-tag toe?

De Hreflang-tag kan in de on-page markup worden geplaatst, in de HTTP header of in de sitemap. Het is niet de bedoeling om deze tag in alle drie deze locaties te plaatsen, kies één plek om dit aan te geven. Als een pagina in meerdere talen beschikbaar is dan moeten de landcodes voor ieder taalgebied worden opgenomen in dezelfde Hreflang-tag. Op iedere versie van de pagina komt dus dezelfde code te staan, niet alleen de landcode voor de specifieke versie van de pagina.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z