Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Inbox is een elektronische map waar ontvangen e-mails worden opgeslagen. Het is een centraal middelpunt van waaruit mails worden ontvangen en verzonden. In tegenstelling tot een publiek forum wordt de Inbox gebruikt voor meer gerichte communicatie naar één of meerdere ontvangers. Wat is een Inbox en hoe kun je de Postvak In op orde houden?

Wat is inbox?

De Inbox is een centrale map waar mails worden opgeslagen en weergegeven. Vanuit deze locatie kan e-mail verkeer gelezen worden, beantwoord, er kunnen nieuwe mails worden opgesteld, en het is mogelijk om berichten te verwijderen of te verplaatsen naar een andere map. In de meeste mail apps is het mogelijk om meerdere mail accounts te gebruiken die als één centrale Inbox worden weergegeven. Zo is het niet nodig om meerdere mailprogramma’s of webmail pagina’s te gebruiken.

Waarom berichten niet altijd aankomen

Een groot deel van het dagelijkse mailverkeer bestaat uit ongevraagde en doorgaans ook ongewenste mail met commerciële uitingen of frauduleuze handelingen. Mail programma’s zijn steeds beter geworden om ‘echte’ mails te onderscheiden van ongewenste berichten. Die mails worden direct naar de prullenbak verplaatst zodat ze niet gezien worden. Helaas kan een dergelijke spam filter ook normale mails aan het oog onttrekken. Met name webshops ondervinden hier hinder van. Webwinkels en dienstverleners zullen daarom ook vaak aangeven dat er mail in de spam map terecht kan komen.

Een lege Postvak In

Een overvolle Postvak In map is in de loop der jaren een cliché geworden. Als antwoord hierop hebben verschillende bedrijven nieuwe apps en uitbreidingen op bestaande mail applicaties ontwikkeld met als doel een compleet lege Inbox te realiseren. Bij Microsoft wordt dit bijvoorbeeld “focussed Inbox” genoemd. Ook Gmail heeft meerdere methoden om mail te filteren en te rangschikken, waarbij geavanceerde zoekopdrachten en selectiemogelijkheden toegepast worden. Voor maximale controle kan de gebruiker er ook voor kiezen om berichten zelf te verwijderen of te verplaatsen, bijvoorbeeld naar submappen of naar de prullenbak.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z