Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Landingspagina staat voor een webpagina die bezocht wordt als gevolg van zoekmachine optimalisatie of een advertentie campagne. De inhoud van de pagina sluit direct aan op de advertentie met als doel leads te genereren. Dit soort pagina kan geheel op zichzelf staan of deel uitmaken van een website. Alle benodigde informatie is te vinden op deze pagina. Wat is een Landingspagina en hoe verschilt dit soort pagina ten opzichte van een Homepage?

Wat is Landingspagina?

De Landingspagina betekenis, zoals deze meestal wordt gebruikt, staat voor een webpagina waar alle informatie te vinden is om tot conversie over te gaan. Daarmee is het dus niet hetzelfde als een Homepage, wat de introductiepagina is van een website met subpagina’s die samen het complete verhaal vertellen. De conversie kan een verkoop zijn, maar dit hoeft niet. Ook pagina’s met een (gratis) download worden vaak ingezet als middel om contactinformatie te verzamelen en om leads te genereren.

Microsites en subpagina’s

Afhankelijk van de doelstelling en het aanbod is het mogelijk om een Landingspagina volledig op zichzelf te laten staan. In dat geval spreken we van een microsite waarbij alle informatie op de pagina te vinden is. Het is ook mogelijk dat de Landingspagina een subpagina is van een groter geheel, ook dan zal deze pagina op zich toch een compleet verhaal vertellen. Doelstellingen die bepaald kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

  • Een bestelling plaatsen.
  • Een bestand downloaden.
  • Een koppeling volgen.
  • Inschrijven op een nieuwsbrief.
  • Contactinformatie verstrekken.

Referenties en transacties

Er zijn twee soorten Landingspagina’s. Bij een referentiële pagina gaat het om informatie die relevant is voor de bezoeker. Bij een transactionele pagina is het de bedoeling om een transactie te voltooien. De doelstelling van de Landingspagina bepaalt ook voor een deel de wijze waarop de marketing uitgevoerd zal worden.

Zoekmachine optimalisatie maakt een belangrijk deel uit van de marketing strategie. De pagina’s worden ingericht volgens SEO richtlijnen om zoveel mogelijk bezoekers te trekken.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z