Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Definitie Pushbericht

Een pushbericht is een bericht dat wordt verzonden vanuit een applicatie naar een systeem om de gebruiker ervan op de hoogte te stellen dat er nieuwe informatie beschikbaar is. De wijze waarop deze notificatie wordt weergegeven en op welk apparaat is afhankelijk van het type bericht, het apparaat en de persoonlijke instellingen. Wat is een pushbericht en op welke wijze verschillen deze berichten met SMS?

Een SMS bericht is de standaard manier om een tekst te verzenden naar een ontvanger. Deze berichten kunnen teksten bevatten en hebben geen internet nodig om te verzenden of te ontvangen. Ook hoeft de ontvanger geen applicatie te installeren, iedere telefoon is standaard voorzien van een SMS applicatie.

Een pushbericht is daarentegen direct gekoppeld aan een applicatie die op het systeem aanwezig is of contact kan leggen met gekoppelde systemen. Zo kan de gebruiker op de hoogte worden gesteld van nieuwe informatie zonder de applicatie te openen. De gebruiker kan vervolgens kiezen om de notificatie te openen of te negeren.

Welke informatie wordt gedeeld in een pushbericht?

Een pushbericht bevat een tekst met de optie voor interactie. Door een actie uit te voeren zal de gebruiker de gekoppelde applicatie openen, dit kan direct via de melding worden uitgevoerd. De wijze waarop de notificatie wordt weergegeven kan ingesteld worden. Denk aan een banner die in beeld verschijnt of een geluid dat wordt afgespeeld. Pushberichten kunnen praktisch zijn om op de hoogte te worden gebracht van inkomende e-mails of chat berichten op social media, ook kunnen dit updates zijn betreffende applicaties of promoties.

Waar kun je pushberichten ontvangen?

In basis zal een notificatie op hetzelfde systeem worden weergegeven waar de applicatie op staat. Als er een centraal account bestaat waar op verschillende apparaten is ingelogd dan kan op meerdere apparaten dezelfde melding wordt weergegeven. Op ieder apparaat moet dan wel de applicatie geïnstalleerd zijn. Denk aan een e-mail programma dat op het primaire systeem een melding vertoont maar ook op een smartwatch of smartphone een melding laat zien.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z