Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een Quick Scan is een snelle controle van een situatie om te bepalen of er specifieke punten aanwezig zijn die niet in orde zijn of beter kunnen. Dit soort oppervlakkige controles worden voor verschillende toepassingen gebruikt waaronder het controleren op virussen in een computersysteem, of het analyseren van een website hoe deze geoptimaliseerd kan worden voor de vindbaarheid in zoekmachines. Wat is een QuickScan en hoe worden deze scans uitgevoerd?

Wat is een Quick Scan?

Een snelle test kan soms al voldoende zijn om een conclusie te trekken. Bij controles is er altijd een punt dat de investering van tijd en/of geld zo weinig voordeel meer biedt dat het niet langer de moeite waard is om verder te gaan. De QuickScan definitie kan op meerdere manieren worden uitgelegd afhankelijk van het doel van de test. Twee voorbeelden zijn scannen op virussen en optimalisatie van websites:

1. Virus scanners

Virussen in computersystemen kunnen voor veel problemen zorgen. Als preventieve maatregel kan een virusscanner geïnstalleerd worden die potentieel gevaarlijke virussen kan detecteren. Een volledige Scan van een gemiddeld Windows systeem kan uren duren omdat er enorm veel bestanden aanwezig zijn op de interne schijf. Maar omdat het van de meest schadelijke virussen bekend is waar ze zich ‘nestelen’ worden bij een Quick Scan alleen deze bestanden gecontroleerd. Vaak is 99% zekerheid voldoende.

2. Zoekmachine optimalisatie

Veel websites scoren minder goed in Google dan mogelijk is. Er zijn honderden SEO factoren, maar door te controleren op pakweg tiental punten kan bepaald worden wat er nodig is om de website aanzienlijk beter te laten ranken. SEO bedrijven bieden regelmatig gratis Quick Scans aan om websites te testen op pakweg een tiental belangrijke punten en bieden bedrijven een evaluatierapport. Deze controle kan handmatig uitgevoerd worden, doorgaans zal dit proces geautomatiseerd zijn. Aan de hand van deze informatie kunnen er snel en efficiënt verbeteringen worden doorgevoerd.

Het resultaat van een QuickScan bepaalt wat de volgende stap in het traject zal zijn.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z