Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

RFID is een afkorting die staat voor Radio Frequency Identification. Het is een systeem dat gebruik maakt van elektromagnetische golven om tags op goederen te traceren en identificeren. De tag is voorzien van een kleine radio transponder die bestaat uit een ontvanger en zender. Wanneer een lezer in de buurt komt zal er data worden overgedragen. Wat is RFID en hoe wordt deze technologie gebruikt?

Wat is RFID?

Letterlijk is de RFID betekenis Radio Frequency Identification. Het stelt de gebruiker in staat om goederen te identificeren op basis van radiogolven. Deze goederen worden voorzien van een unieke tag of label die in staat is om draadloos data over te dragen. Een passieve tag heeft geen batterij of andere energiebron maar wordt geactiveerd zodra er een lezer in de buurt komt. Een actieve tag is wel voorzien van een batterij en kan vanaf een grotere afstand worden gelezen. Dit soort identificatie wordt binnen diverse sectoren gebruikt om snel goederen te identificeren. Het is ook mogelijk om dit soort chips te implanteren in dieren zoals het chippen van huisdieren.

Verschil met barcodes

Een barcode moet altijd direct zichtbaar zijn voor de lezer, dat is met een RFID chip niet het geval. Wanneer het een actieve tag betreft kan er over een afstand van zelfs honderden meters data worden uitgelezen.

Privacy

Omdat het mogelijk is om draadloos en op afstand RFID chip informatie uit te lezen, kan dit invloed hebben op de privacy. Zelfs omdat het mogelijk is om dergelijke tags ook in mensen te implanteren. Er zijn tegenstanders die vermoeden dat dergelijke technologie gebruikt zal worden om mensen te traceren en persoonlijke informatie te delen met derden. Deze bezorgdheden zijn verwerkt in diverse ISO standaarden waaronder ISO/IEC 18000, ISO/IEC 29167, ISO/IEC 20248 en ISO/IEC JTC 1/SC 31 met als doel misbruik van deze technologie te voorkomen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z