Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Views staat voor het aantal personen dat naar een video heeft gekeken. Als het om webpagina’s gaat dan spreekt men meestal van pageviews. Websites als YouTube worden veel gebruikt om videoclips en langere video’s te bekijken op diverse apparaten. Wat zijn views en hoe kan een content creator hier geld mee verdienen?

Wat zijn views?

Een view betekent heel eenvoudig gesteld dat iemand ergens naar gekeken heeft. Bij een webpagina staat een pageview gelijk aan een paginabezoek. Er kan daarbij wel onderscheid worden gemaakt tussen een pagina die geladen is en een pagina die daadwerkelijk bekeken en/of gelezen is. Bij views wordt meestal het aantal kijkers van een video op een kanaal als YouTube, Facebook Video, TikTok of Vimeo bedoeld. Het gaat hierbij specifiek om audiovisuele content. Videoclips van dergelijke platformen die ingesloten worden op webpagina’s tellen ook mee voor het totale aantal views.

Geld verdienen met views

YouTube is een platform waar content creators direct geld kunnen verdienen met unieke video’s. Er is daarbij een drempel gesteld met een minimum aantal volgers en bekeken uren. Door reclames te laten zien bij videoclips kan de content creator geld verdienen. Zeer populaire kanalen kunnen op basis van grote aantallen views ook een inkomen genereren. Facebook biedt soortgelijke mogelijkheden om met content geld te verdienen.

TikTok is een platform waar de meeste content creators niet direct geld verdienen aan views, populaire video’s kunnen echter wel zorgen voor meer publiciteit, sponsoring en andere mogelijke inkomstenbronnen. Lil Nas X is een artiest die via TikTok bekend werd en met het nummer “Old Town Road” doorbrak bij een groter publiek. Hij maakte gebruik van views als opstapje voor een carrière in entertainment.

Met een wereldwijd publiek is de potentie voor een hoog aantal views enorm. Met name muziekvideo’s en filmpjes gericht op kinderen kunnen honderden miljoenen views genereren. Het is ook mogelijk om een kleinere niche aan te spreken. De ratio tussen aantal volgers en daadwerkelijk bekeken content speelt een rol bij het genereren van inkomsten via online video kanalen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z