Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

White Hat SEO is een term voor zoekmachine optimalisatie methoden die voldoen aan de richtlijnen van de zoekmachine. Er zijn honderden criteria waar een webpagina op wordt getoetst bij het bepalen van de rangorde op een zoekresultaten pagina. Door een pagina op meerdere manieren optimaal invulling te geven met oog op het algoritme kan de ranking verbeterd worden. Wat is White Hat SEO en hoe verschilt dit met Black Hat SEO?

Wat is White Hat SEO?

White Hat SEO komt uit de oude cowboy films waarbij de helden altijd een witte hoed droegen terwijl de schurken gekleed waren in het zwart. Deze tegenstelling zou vaker gebruikt worden zoals in de Spy Vs. Spy strips in Mad Magazine. Bij Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie worden er allerlei technieken gebruikt om websites beter te laten ranken in zoekmachines zoals die van Google. Als deze optimalisaties voldoen aan de richtlijnen van Google dan spreekt men van White Hat SEO. Als dit niet het geval is, en er worden trucs gebruikt die het algoritme misleiden, dan wordt dit Black Hat SEO genoemd. Enkele voorbeelden van White Hat SEO zijn:

  • Pagina’s optimaliseren zodat ze sneller laden
  • Naast een desktop versie ook een mobiele versie van de site maken
  • Gebruik maken van rich media zoals afbeeldingen en video
  • Kwalitatief goede content publiceren
  • Een website up-to-date houden met nieuwe content

Optimalisaties waarbij de gebruikerservaring verbeterd wordt vallen doorgaans onder White Hat SEO.

Van White Hat naar Black Hat

De definitie van White Hat SEO is aan verandering onderhevig omdat de wijze waarop webpagina’s worden getoetst ook verandert. Denk aan het gebruik van populaire keywords met als doel het algoritme te misleiden of het uitwisselen van backlinks om de populariteit van een website kunstmatig te beïnvloeden. Normaal gesproken zal de webmaster verzocht worden om de overtreding aan te passen, als dit niet gebeurt dan kan een URL of domein uit de database worden verwijderd.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z