Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Webdesign is een verzamelterm voor verschillende disciplines die gerelateerd zijn aan het ontwerpen en onderhouden van websites. Tot deze categorie behoren grafisch ontwerp, interface ontwerp, programmeren, onderhoud en zoekmachine optimalisatie. Wat is Webdesign en hoe verschilt Responsive Design van statische pagina’s?

Wat is Webdesign?

Webdesign of in de Engelse taal ‘Web Design’ begon aan het einde van de jaren tachtig. Met name de introductie van de Mosaic webbrowser die werkte op basis van een grafische omgeving heeft deze ontwikkeling in gang gezet. Internetgebruikers waren nu in staat via interactieve elementen navigeren op het internet. In plaats van tekst werden grafische elementen zoals afbeeldingen en knoppen steeds meer toegepast. Deze visuele aanpak bood ook meer mogelijkheden om websites te ontwerpen volgens de huisstijl van een organisatie. De HTML standaard ligt aan de basis voor modern Webdesign, dat bestaat uit meerdere disciplines waaronder:

  • Grafisch ontwerp voor een aantrekkelijke uitstraling, indien van toepassing in de huisstijl van de organisatie.
  • Interface ontwerp met interactieve elementen om te navigeren op de website.
  • Programmeren van code om de website goed te laten functioneren waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van een CMS, plugins en API’s.
  • Onderhoud om de website aan te passen op nieuwe ontwikkelingen, beveiliging etc.
  • Zoekmachine optimalisatie om websites beter vindbaar te maken in zoekmachines. Dit valt onder online marketing.

Het is mogelijk dat dezelfde persoon meerdere taken uitvoert, binnen grotere Webdesignbureaus zullen er meerdere specialisten zijn die hier zorg voor dragen.

Wat is Responsive Webdesign?

Bij standaard websites ontwerpen wordt de weergave op een vast schermformaat gemaakt. Met name sinds de introductie van mobiele apparaten zijn er steeds meer afwijkende beeldverhoudingen en formaten bijgekomen. Met Responsive Webdesign is het mogelijk om een pagina eenmaal te ontwerpen met automatische aanpassing naar ieder beeldscherm. Dit bespaart de webdeveloper of webdesign bureau tijd en onderhoud. De Google zoekalgoritme update die als ‘Mobilegeddon’ wordt aangemerkt zou niet-responsive websites lager in de zoekresultaten plaatsen.

Webdesign uitbesteden?

Wist je dat je ook bij DoubleWeb terecht kunt voor een optimaal webdesign voor jou en jouw bezoekers? Onze specialisten staan voor je klaar om jouw website naar jouw wensen te bouwen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z