Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Webruimte of web space staat voor de online opslagcapaciteit die gebruikt kan worden om digitale informatie op te slaan. Deze ruimte kan gebruikt worden voor bestandsbeheer, publicatie van websites, aanbieden van artikelen in webshops en nog veel meer. Het grote verschil met andere vormen van digitale opslag is het gecentraliseerde karakter. De data is bereikbaar vanuit meerdere apparaten op iedere locatie met een internetverbinding. Wat is webruimte en wat zijn de mogelijkheden van deze opslagruimte?

Wat is webruimte?

Met breedband internet, WiFi en snelle mobiele internetverbindingen hebben we 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot informatie op het internet. Omdat de drempel voor online toegang zo laag is geworden, is de definitie van webruimte in de loop der jaren veranderd. Online opslag is steeds goedkoper geworden, daarnaast zijn servers krachtiger dan voorheen. Een gevolg hiervan is cloud computing, waarbij processor intensieve handelingen niet op het lokale systeem worden uitgevoerd maar op externe servers.

In 2019 werd er meer dan 500 uur aan nieuwe content per minuut geüpload via YouTube.

Amazon Web Services

In 2006 werd Amazon Web Services gelanceerd. Hierin werden Amazon S3 cloud opslag, SQS en EC2 gecombineerd. In 2018 zou de dienstverlening dynamisch schaalbaar worden waardoor er meer flexibiliteit in het gebruik van webruimte zou ontstaan. Hoewel de webshop van Amazon het meest bekend is bij consumenten, is het de AWS dienstverlening waar het bedrijf de meeste winst genereert.

Chromebooks zonder opslagruimte

Google heeft altijd een focus gehad op online dienstverlening. Toen ze hun Chromebook introduceerde als alternatief voor netbooks, laptops en tablets werd ook de nadruk gelegd op cloud computing. Naast het besturingssysteem en enkele applicaties waren de meeste functies alleen beschikbaar in een omgeving met actieve internetverbinding. De Google zoekmachine, Drive, Docs en Gmail zijn allemaal producten waarbij internet en web space cruciaal zijn voor het functioneren van de diensten. Overigens zijn er wel mogelijkheden om een deel van het beheer lokaal uit te voeren door ze te downloaden voor offline gebruik.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z