Exact Online koppeling met WordPress: bespaar tijd en geld

Datum: 6 mei 2020, Auteur: Jeffrey, Categorie: Webdevelopment

Veel webshopondernemers regelen hun boekhouding tegenwoordig in de cloud. Handig, want je hebt je boekhouding op die manier altijd voor het grijpen.

Wat we nog vaak zien, is dat ondernemers die hun boekhouding in de cloud regelen toch nog veel boekingen handmatig inboeken in hun boekhoudsysteem of dit laten doen door een boekhouder. Goed nieuws voor iedereen die tijd wil besparen en graag meters maakt: met de Exact Online koppeling voor WordPress WooCommerce kan je boekhouding een heel stuk sneller gaan. Dit is perfect voor e-commerceondernemers die Exact Online gebruiken voor hun boekhouding en die zich graag minder met boekhouding en meer met ondernemen willen bezighouden.

Exact Online koppeling met WordPress: wat is het?

Een koppeling of Application Programming Interface (API) tussen verschillende softwaresystemen zorgt ervoor dat die softwaresystemen kunnen samenwerken. Een API koppelt de systemen aan elkaar, zorgt dat ze elkaar kunnen begrijpen en maakt het mogelijk om gegevens tussen de systemen uit te wisselen.

Een koppeling van WordPress WooCommerce met Exact Online maakt dus dat WooCommerce gegevens automatisch kan doorsturen naar Exact Online. De twee softwaresystemen werken samen en nemen je zo werk uit handen, doordat je zelf niet handmatig gegevens hoeft over te zetten van het ene in het andere systeem.

Wat zijn de voordelen van een API-koppeling tussen Exact Online en WordPress?

  • Tijdsbesparing

Het eerste voordeel is het voordeel waar je direct de vruchten van plukt: je bespaart bij elke order weer tijd met de Exact Online koppeling met WordPress. De klantgegevens en betalingsgegevens die in WooCommerce worden ingegeven, worden gesynchroniseerd met Exact Online. Je hoeft dus niet handmatig de gegevens over te nemen in Exact Online om je boekhouding op orde te houden.

  • Kostenbesparing

Door de tijdsbesparing ontstaat ook kostenbesparing. Zeker als je normaal je boekhouding door een boekhouder laat doen, zorgt de koppeling voor een lager bedrag onder de streep op de factuur van je boekhouder. Doe je de boekhouding zelf, dan ben je daar nu minder tijd aan kwijt en kun je de overgebleven tijd efficiënter inzetten, wat ook een kostenbesparing oplevert.

  • Foutloze administratie

Fouten maken is menselijk. Voer je dus handmatig gegevens uit WooCommerce in Exact Online in, dan gaat er wel eens iets fout. Met de koppeling is dat verleden tijd. Je hebt geen omkijken naar je administratie en die administratie is ook nog eens foutloos.

Hoe ziet een Exact Online koppeling met WordPress er in de praktijk uit?

Door Exact Online te koppelen aan WordPress, worden gegevens automatisch vanuit WordPress geïmporteerd in Exact Online. Hierdoor wordt boekhouden nog gemakkelijker: je hebt altijd de up-to-date verkooporder, factuur of klantgegevens bij de hand.

In de praktijk is dit onder andere wat de API tussen WooCommerce en Exact Online doet:

  • Je klant maakt een profiel aan op je website en vult hiervoor zijn klantgegevens in. Je vindt de klant terug in Exact Online als relatie.
  • De order die je klant vervolgens plaatst, verschijnen ook als order in Exact Online.
  • Is een artikel besteld? Dan wordt de voorraad op de website automatisch bijgewerkt vanuit Exact Online.

Kunnen jullie WordPress ook koppelen met andere software?

Jazeker, WordPress kan ook samenwerken met andere software middels een koppeling. Dat kan een ander boekhoudpakket zijn zoals Unit4, maar ook een ander programma dat in jouw branche veel gebruikt wordt. Zo maakten onze WordPress specialisten voor makelaardijen Delta Makelaars en Van ‘t Hof al eens een Realworks koppeling, die ervoor zorgt dat zij op hun website het aanbod uit hun portfolio kunnen tonen door dit rechtstreeks uit Realworks te importeren.

Koppel DoubleWeb aan jouw website!

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden die er zijn om jouw website te koppelen aan specifieke software? De WordPress developers van DoubleWeb maken ook maatwerkkoppelingen. Neem contact op en ontdek wat er allemaal te automatiseren valt aan bijvoorbeeld jouw boekhouding door middel van een slimme koppeling. Zo besparen we je dubbel werk bij DoubleWeb

Wil je meer weten over het laten ontwerpen van je huisstijl?
Onze vormgevers helpen je graag verder met al je grafische wensen.

Ervaren vormgevers
Uniek, maatwerk design
Keuze uit meerdere concepten
Exact Online koppeling met WordPress: bespaar tijd en geld Exact Online koppeling met WordPress: bespaar tijd en geld 2021-07-29
DoubleWeb
DoubleWeb Jeffrey

Auteur

Jeffrey Keijzer

Krijg je Jeffrey aan de lijn, dan hoor je het gelijk: dit is een geboren radiomaker inclusief lekkere radiostem (jaja, die van de FEBO Vlamballenreclame!). Gelukkig maakt deze developer niet alleen mooie dingen vanachter een mengpaneel, maar ook vanachter een toetsenbord. Zijn levensmotto is ‘doe alles, mis niks’ en in z’n vrije tijd kruipt ‘ie daarom ook nog achter het mengpaneel voor zijn eigen podcast. Multigetalenteerd heet dat.