Makelaars website

Een makelaars website op maat gemaakt met daarin onder andere een koppeling met het CRM pakket RealWorks.


Prototyping

Starten met schetsen, vervolgens wireframes, een prototype en vervolgens een werkende website.


Particulier en zakelijk

De website is speciaal ingericht voor particuliere en zakelijke bezoekers. Andere doelgroepen, andere pagina’s.

Van wireframe tot webdesign

Voordat de huisstijl doorgevoerd werd in het ontwerp, zijn we eerst aan de slag gegaan met het maken van wireframes. In de wireframes besteedt de designer vooral aandacht aan de functies van de verschillende blokken en de navigatie binnen én tussen pagina’s. Hiermee wordt er als het ware een bouwtekening gemaakt van de nieuwe website. Door hier nog geen huisstijlkleuren in te verwerken gaat de focus in de feedbackronde vooral uit naar de werking van de verschillende elementen in plaats van de invulling.

Vervolgens hebben we de wireframes verrijkt met kleuren en visuele weergaves, zodat er een prototype ontstond waarin de user interface (UI) goed naar voren kwam. Binnen het prototype wordt ook duidelijk hoe de huisstijl van Van ’t Hof verwerkt wordt binnen het ontwerp van de website.

Veel aandacht voor de objectenpagina

Binnen een makelaarswebsite is het aanbod erg belangrijk. Toch vinden de meeste mensen hun huis via Funda. Voor Van ’t Hof was het daarom belangrijk om op een aantal fronten af te wijken van Funda. Dat komt met name naar voren op de objectenpagina. Onder het kopje ‘Kenmerken’ op de objectenpagina worden bijvoorbeeld de belangrijkste kenmerken van het huis visueel weergegeven. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Vraagprijs
  • Aantal kamers
  • Bouwjaar
  • Energielabel
  • Informatie over de tuin
  • Woonoppervlakte

Webdevelopment

Als het ontwerp voor de website in lijn is met de verwachtingen van de klant, gaan onze WordPress specialisten aan de slag met de ontwikkeling van de website. Deze fase van het project duurt bij de meeste projecten ongeveer vier tot zes weken. Tijdens deze periode onderhouden we regelmatig contact om een update te geven over de stand van zaken. Tegelijkertijd adviseren we tijdens deze fase om alvast aan de slag te gaan met het schrijven van nieuwe content voor de website, zodat de website na de ontwikkeling ook snel live kan.

Voor de WordPress makelaarswebsite van Van ’t Hof was het vooral belangrijk dat het aanbod verwerkt werd binnen de website. Om dit te realiseren hebben we een koppeling gelegd tussen WordPress en RealWorks. Het woningaanbod van een makelaar wordt vanuit dit systeem naar Funda en de website gecommuniceerd.

Het CRM-pakket RealWorks wordt veel gebruikt door NVM makelaars en kan gekoppeld worden aan de backend van WordPress middels een API. De API controleert of er binnen RealWorks updates zijn binnen het aanbod van de makelaar en communiceert dit vervolgens naar de database van de website, zodat het woningaanbod wordt geüpdate.

Het prettige aan de koppeling is dat alle data direct ingeladen wordt vanuit RealWorks. De woning hoeft dus niet apart nog eens aangemeld te worden in de website en daar staan dan ook gelijk alle foto’s en teksten bij die in RealWorks al zijn opgegeven. Wil je op je eigen website toch een andere tekst (of foto’s) dan op Funda? Dan kan dat door simpelweg de hele tekst te vervangen of een deel te herschrijven.

Andere functionaliteiten van deze makelaars website

Naast de koppeling met RealWorks heeft de makelaarswebsite nog een aantal belangrijke functionaliteiten. De meeste van deze functionaliteiten zijn voor ons als WordPress specialist vanzelfsprekend. Denk bijvoorbeeld aan:

Responsive

Vanaf ieder apparaat moet de website goed leesbaar zijn. Of het nu een mobiele telefoon is of een groot scherm van een laptop. Daarom maken we alle WordPress websites responsive, dat betekent dat de website mee schaalt op basis van de grootte van het scherm.


Snelle WordPress site

Snelheid is bij een WordPress website niet standaard, bij DoubleWeb wel. Snelheid is van groot belang bij de gebruiksvriendelijkheid voor bezoekers, daarom besteden we hier veel aandacht aan bij de bouw van de website. Heb je op dit moment een trage website? Dan helpen we je graag met snelheidsoptimalisatie voor WordPress.

Formulieren

Van ’t Hof heeft verschillende diensten. Binnen de website kan Van ’t Hof gemakkelijk verschillende formulieren aanmaken zodat de juiste informatie gevraagd kan worden aan de bezoekers. Bovendien kan ieder formulier gekoppeld worden aan een andere mailbox, zodat de contactaanvraag direct opgepakt kan worden.


Flexibele blokken

Het is fijn als de content binnen de website flexibel ingezet kan worden. Dit hebben we bij Van ’t Hof gerealiseerd door te werken met contentblokken. De blokken kunnen eenvoudig verschoven worden binnen de pagina, zodat de content heel concreet op de doelgroep kan worden afgestemd.

Ronald

21-08-2018

DoubleWeb is een top partner! Proactief, transparante diensten en kosten, continue samenwerking en klantfocus. Door DoubleWeb lopen wij nu digitaal voorop.

Ronald – Van ’t Hof

Bent je geïnteresseerd? Neem contact op met onze specialisten!