SSL certificaat: Noodzaak of leuke toevoeging?

Datum: 19 februari 2017, Auteur: Michael Parry, Categorie: Nieuws

SSL (https://) zorgt voor een veilige verbinding tussen website en bezoeker. De informatie tussen de browser en een website wordt versleuteld verzonden dankzij een SSL certificaat. Websites met SSL zijn te herkennen aan een groen slotje.

Waarom een SSL certificaat?

Een SSL certificaat zorgt voor een betere beveiliging van persoonlijke gegevens en straalt vertrouwen uit. Google heeft  aangegeven websites zonder SSL certificaat op korte termijn als onveilig te beschouwen in Google Chrome. Dit zorgt voor minder vertrouwen waardoor de website minder zal converteren. 3 redenen om een SSL certificaat serieus te overwegen. Gerustelling, uw website blijft gewoon bereikbaar, ook zonder SSL certificaat!

Er zijn verschillende smaken, welke moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten SSL certificaten verkrijgbaar, welke moet ik kiezen? In de regel: Hoe meer informatie er gevalideerd wordt, des te meer vertrouwen de bezoeker krijgt. Een hogere validatie is logischerwijs ook duurder.

  1. Domein SSL*: Bij een ‘domein SSL’ (domain SSL) wordt het domein gevalideerd.  Er wordt een groen slotje geplaatst voor de URL. Domein SSL is in de sommige gevallen kosteloos.

  2. Organisatie SSL*: Bij een ‘organisatie SSL’ (organisation SSL) wordt naast het domein ook het bedrijf gevalideerd. Het effect is hetzelfde, er wordt een groen slotje geplaatst voor de URL, echter zitten er nu bedrijfsgegevens achter het slotje wat meer vertrouwen geeft.
  3. Uitgebreide validatie SSL*: Bij een uitgebreide validatie SSL (Extended Validation SSL) wordt naast de domeinnaam ook het bedrijf uitgebreid gevalideerd. Het voordeel is dat er naast het groene slotje ook de bedrijfsnaam komt te staan wat erg veel vertrouwen uitstraalt.

* Mogelijkheid voor het toevoegen van een WildCard. Een WildCard SSL zorgt ervoor dat subdomeinen ook onder het gekozen SSL certificaat vallen.

Wij adviseren voor websites en webshops minimaal ‘domein SSL’ . Voor websites waarbij persoonlijke gegevens van groot belang zijn adviseren wij ‘uitgebreide validatie SSL’.

Dus: Noodzaak of leuke toevoeging?

Noodzaak. We kunnen niet meer om SSL certificaten heen. Grote bedrijven zoals Google zien het als een ‘must’ waardoor het ook effect heeft op de zoekresultaten in Google. Op termijn adviseren wij klanten om over te gaan op SSL.

Wil je graag meer informatie over veilige websites? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Update: 13 februari 2018

Google gaat websites zonder een beveiligde SSL verbinding (HTTPS) vanaf juli markeren als onveilig. Regel dus snel een SSL certificaat voor je website als je deze nog niet hebt! Een beveiligde verbinding kun je herkennen aan het groene slotje voor de URL.

Wil je meer weten over een WordPress website?
Een van onze specialisten helpt je graag verder met je uitdagende vraagstukken.

WordPress specialisten
Converterende websites
60+ tevreden referenties
SSL certificaat: Noodzaak of leuke toevoeging? SSL certificaat: Noodzaak of leuke toevoeging? 2021-07-29
DoubleWeb
DoubleWeb Michael Parry

Auteur

Michael Parry

Gezelligheidsman met de aanstekelijkste lach van het kantoor en een haat-liefdeverhouding met hoog-laagmeubilair (gehecht aan zijn zit-stabureau, maar op een stapelbed krijgt hij last van de zwaartekracht). Speelt in zijn vrije tijd de PlayStation uit en onder werktijd WordPress. Deze lead developer zet graag een stap extra, wat ons tevreden klanten en een tevreden Michael oplevert.