WooCommerce webshop, waar moet ik beginnen?

Datum: 28 juni 2019, Auteur: Michael Parry, Categorie: Webdesign Webdevelopment

Je wilt starten met het online aanbieden van je assortiment, supertof! Voordat je kan gaan beginnen met online verkopen, moet er een webshop gemaakt worden. Essentieel hierin is het selecteren van het juiste webshop systeem, en die zijn er genoeg. Wij zijn als WordPress specialist gespecialiseerd in WooCommerce. WooCommerce is eenvoudig in gebruik, goed te koppelen met andere systemen en heeft vindbaarheid hoog zitten. In deze blog komen de voordelen van WooCommerce verder aan bod, en ook de voor- en nadelen van het laten maken van een WooCommerce webshop.

WordPress webshop? WooCommerce!

Een WooCommerce webshop kent vele voordelen. Dat is ook zeker de reden dat veel bedrijven kiezen voor dit platform. Als WooCommerce developer zijn wij daarom fan van dit webshop platform, we vertellen je waarom:

De voordelen van een WooCommerce webshop

Een WooCommerce webshop kent vele voordelen. Dat is ook zeker de reden dat veel bedrijven kiezen voor dit platform. Als WooCommerce developer zijn wij ook zeker fan van dit webshop platform, we vertellen je waarom:

#1 Eindeloze integraties

WooCommerce wordt veel gebruikt en daardoor zijn er ook veel integraties beschikbaar. De meeste integraties zijn gemakkelijk zelf toe te voegen door middel van een plugin. Wanneer je WooCommerce webshop live staat, moet je bezoekers gaan genereren. Door middel van marketing trek je potentiële klanten naar je webwinkel toe. Dit kan bijvoorbeeld via Google Shopping en Facebook Shopping. Met een paar WooCommerce plugins is dit in mum van tijd geregeld.

Een integratie die je ook echt niet mag vergeten in je WordPress webshop is een betaal plugin, zoals Mollie Payments. Deze plugin maakt het mogelijk om meerdere betaalmethodes toe te voegen aan je webshop. Omdat WordPress het meest gebruikte CMS-systeem is ter wereld zijn veel standaardoplossingen voor je klaargezet door middel van een plugin. Dit scheelt enorm in de development tijd.

#2 Makkelijk in gebruik door WordPress

WordPress is makkelijk te gebruiken, de integraties zijn makkelijk in te voeren en je producten zijn makkelijk te beheren. Dit alles zorgt voor een zeer gebruiksvriendelijk webshop systeem. Als je toch ergens niet uit komt in WooCommerce, is er online heel veel informatie te vinden. Even Googelen en in de meeste gevallen vind je dan wel een antwoord op je vraag.

#3 Zelf aan de slag met SEO

Een belangrijk punt van zoekmachine optimalisatie (SEO) is content. Bloggen is één van de manieren om te werken aan de content. Denk je aan bloggen, dan denk je aan WordPress! Begin met bloggen over de producten die je verkoopt in je WooCommerce webshop. Of schrijf een blog over jouw bedrijf. Hierdoor krijgt de bezoeker meer informatie over jou en je producten en zal je hoger scoren in Google. Daarnaast zijn er ook tal van plugins beschikbaar die je helpen met zoekmachine optimalisatie, de bekendste hiervan is Yoast. Met deze plugin kan je bijvoorbeeld makkelijk je META-data aanpassen en je teksten optimaliseren voor de zoekmachines.

Meer omzet met behulp van een WooCommerce specialist

Heb je de keuze gemaakt voor WooCommerce, dan is de volgende stap het selecteren van de juiste partij. Het is namelijk niet alleen belangrijk dat je webwinkel er goed uitziet, maar ook dat er verkocht gaat worden. Onze webdesigners weten als geen ander hoe ze een webshop moet maken die er zowel goed uitziet, als conversiegericht is. Door de perfecte combinatie te vinden haal je meer omzet uit je WooCommerce webshop. Het is daarom verstandig om je webshop te laten maken door een WooCommerce expert. Hierdoor hoef jij je geen zorgen te maken of je webshop voldoende converteert, en kan je gerust ondernemen met passie.

Conversiegerichte webshop nodig?

Wil je ook een WooCommerce webshop die gericht is op het behalen van zoveel mogelijk klanten? WordPress specialist DoubleWeb weet als geen ander alles te halen uit jouw WooCommerce webshop.

Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.

Wil je meer weten over een WordPress website?
Een van onze specialisten helpt je graag verder met je uitdagende vraagstukken.

WordPress specialisten
Converterende websites
60+ tevreden referenties
WooCommerce webshop, waar moet ik beginnen? WooCommerce webshop, waar moet ik beginnen? 2021-07-29
DoubleWeb
DoubleWeb Michael Parry

Auteur

Michael Parry

Gezelligheidsman met de aanstekelijkste lach van het kantoor en een haat-liefdeverhouding met hoog-laagmeubilair (gehecht aan zijn zit-stabureau, maar op een stapelbed krijgt hij last van de zwaartekracht). Speelt in zijn vrije tijd de PlayStation uit en onder werktijd WordPress. Deze lead developer zet graag een stap extra, wat ons tevreden klanten en een tevreden Michael oplevert.