De veelzijdige functie: junior webdeveloper

Datum: 11 december 2018, Auteur: Michael Parry, Categorie: Webdevelopment

Mijn naam is Sven Roodbeen en ik ben junior WordPress developer bij DoubleWeb. Wat houdt dit in denk je dan? Dit houdt in dat ik websites ontwikkel voor klanten. Hoe gaat dit nou in zijn werk? Ik leg het je allemaal uit in onderstaande blogpost.

Wat verwacht de klant?

Als we een nieuwe klant hebben gaat het bij DoubleWeb als volgt: de klant komt bij ons langs en we kijken samen naar een paar verschillende aspecten. Wij willen vooral weten wat de klant met de website wil bereiken. Wij kunnen hierdoor de best mogelijke oplossing bedenken en adviseren. Elke website is tenslotte uniek. Vaak komen we uit op een maatwerk website. Hierbij hebben we namelijk de volledige controle over de uitstraling en werking van de website. Maatwerk is een van de drie opties waaruit je bij DoubleWeb keuze hebt. De drie opties leg ik hieronder voor je uit.

  • Een eerste optie is maatwerk WordPress website. Dat houdt in dat er een hele nieuwe website ontworpen en gebouwd wordt waarbij we vanaf nul beginnen.
  • Daarnaast kan de klant kiezen voor een WordPress template website. Dit is een vooropgezet design dat aangepast wordt naar het bedrijf zijn wensen en huisstijl. Een template website is financieel aantrekkelijker maar brengt ook nadelen met zich mee.
  • Eveneens bieden wij Web on Go aan. Web on Go is een product van DoubleWeb waarmee je voor een vast laag maandbedrag een website online hebt. Hierdoor is er geen (grote) eenmalige investering nodig. De mogelijkheden van een Web on Go website zijn wel gelimiteerd. Zo zit je vast aan een vaste layout en kan het systeem niet voor één website uitgebreid worden.

Wat is het doel van de website?

Bij het maken van de websites wordt niet alleen gekeken of de site er goed uitziet, want wat is eigenlijk het doel van de site? Dit is een punt dat veel mensen vergeten. Daarom bouwen wij de site gericht naar een doel. Dit proberen we zo goed mogelijk op de site naar voren te laten komen om zo niet alleen een kwalitatief goede site te leveren, maar daarnaast een bepaald conversiedoel te behalen. Door een website gericht op een bepaald doel te bouwen zetten wij de bezoekers aan tot actie. Een doel kan bijvoorbeeld een product bestellen, of een offerte aanvragen zijn.

Websites ontwikkelen is ons vak

Nu alle doelen zijn gesteld en er een beeld is van wat de klant wil gaan we aan de slag door eerst te kijken welk pakket er het beste bij de klant past. Hierover gaan wij in goed overleg en zo komen wij tot een besluit. Naar aanleiding van dit besluit wordt er een eerste opzet van een design gemaakt en dat laten we aan de klant zien. Hier kan de klant natuurlijk nog feedback op geven en eventueel aangeven van welke onderdelen er graag anders gezien worden. Websites maken blijft ons vak, wij zullen daardoor niet alle wensen direct aanpassen indien wij het niet eens zijn met de wijzigingen maar adviseren jullie graag in andere mogelijkheden. De feedback wordt vervolgens door ons verwerkt en de website wordt daarop aangepast.

Contact is belangrijk

Na de aanpassingen gaan wij wederom zitten met de klant om te kijken of de site nu naar wens is. Als dit het geval is plannen we een workshop in. We maken onze WordPress installaties zo duidelijk mogelijk maar helpen je graag de eerste stappen te zetten. Zodra de website naar wens gevuld is kan de website online gezet worden. In de tussentijd doen wij nog wat finishing touches zodat de website optimaal werkt en er gelikt uitziet, denk hierbij aan snelheidsoptimalisatie en de website aanmelden bij Google Search Console en Google Analytics.

Een website heeft onderhoud nodig

Na het live zetten van de website is de taak van een webdeveloper nog niet klaar! De WordPress website zal ook onderhouden moeten worden, dit is nog een van de vele taken van een webdeveloper. Mocht er onverhoopt een probleem zijn met de website of er zijn aanpassingen gewenst dan zijn wij natuurlijk altijd beschikbaar om je verder te helpen. Goede service hebben wij hoog in het vaandel staan.

Smile!

Zoals je kan lezen is de taak van een junior webdeveloper bij DoubleWeb heel veelzijdig en heeft deze functie veel verschillende werkzaamheden. De afwisseling in taken komt voort uit het programmeren en klantcontact. Wij proberen deze taken als DoubleWeb zo goed mogelijk uit te voeren om zo tot goede kwaliteit en optimale service te komen. Hiermee toveren we een glimlach op het gezicht van de klant.

Wil je graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

De veelzijdige functie: junior webdeveloper De veelzijdige functie: junior webdeveloper 2021-07-29
DoubleWeb
DoubleWeb Michael Parry

Auteur

Michael Parry

Gezelligheidsman met de aanstekelijkste lach van het kantoor en een haat-liefdeverhouding met hoog-laagmeubilair (gehecht aan zijn zit-stabureau, maar op een stapelbed krijgt hij last van de zwaartekracht). Speelt in zijn vrije tijd de PlayStation uit en onder werktijd WordPress. Deze lead developer zet graag een stap extra, wat ons tevreden klanten en een tevreden Michael oplevert.