Makelaars website met Realworks koppeling

Datum: 23 januari 2018, Auteur: Remco, Categorie: Algemeen Webdevelopment

Als makelaar is het belangrijk dat objecten in de portfolio op een goede manier worden getoond aan de bezoeker. Bovendien is het fijn wanneer de objecten die op de website getoond worden, ook direct opgenomen worden in het aanbod op Funda. Door de makelaars website te koppelen met Realworks, of een ander CRM systeem voor makelaars is dit mogelijk. Naast het verkopen en verhuren van vastgoed bieden veel makelaars ook andere diensten aan. Ook deze diensten moeten een plek krijgen op de website. In dit artikel geef ik meer informatie over een realworks website, de koppeling van Realworks met een WordPress website. Heb je vragen over de mogelijkheden? Neem gerust contact op!

Voordelen van Realworks website

Realworks is een CRM systeem voor vastgoed professionals. Het CRM maakt het onder andere mogelijk om:

 • Klantrelaties te onderhouden;
 • Afspraken in te plannen;
 • Brochures te realiseren;
 • Nieuwsbrieven te versturen;
 • Facturatie te verzorgen;
  Status van het aanbod te beheren.

Bovendien uploadt Realworks desgewenst het aanbod dagelijks naar Funda en naar de website van de makelaar. Doordat Realworks een totaaloplossing biedt voor makelaars en de koppeling met Funda en de website relatief gemakkelijk gerealiseerd kan worden, maakt meer dan 80% van de makelaars gebruik van een Realworks websites.

Realworks koppeling voor websites

Realworks slaat alle gegevens van de woningen, kantoren en andere objecten op in een database. Deze database kan gekoppeld worden met een WordPress website. Zo kunnen alle objecten ingeladen worden in de website. De specificaties van de woning of het kantoor kunnen vervolgens gewoon beheerd worden vanuit Realworks. Als de status van het object verandert, dan kan dit op de website weergegeven worden. Zo wordt de verkoopstatus bijvoorbeeld meegenomen als dit is ontworpen en wordt de woning van de website verwijderd zodra de woning ook in Realworks verwijderd is. Onderstaand is een afbeelding opgenomen hoe dit er op de WordPress makelaarswebsite uit zou kunnen zien.

De data van Realworks wordt door de koppeling dagelijks opgehaald zonder dat hier een manuele actie voor nodig is. Ieder veld dat in Realworks beschikbaar is, kan worden ingeladen in de website. Binnen de website van de makelaar kan hier vervolgens (realtime) op gefilterd worden. Verder biedt de Realworks koppeling de volgende mogelijkheden:

 • Gebruik van media zoals foto’s, video’s en brochures;
 • Compatibiliteit met andere plug-ins van de website;
 • Opslag van data in WordPress om vindbaarheid in de zoekmachine te verbeteren;
 • Koppeling met Google Maps & Streetview om op de pagina van het object de locatie te tonen.

Realworks Website: waarom WordPress?

In de vorige alinea noemde ik al een aantal keer de term ‘WordPress’. WordPress is ‘s werelds meest gebruikte CMS (content management systeem) voor websites. De populariteit van WordPress komt door de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, de vrijheid in het design en de koppelingen die gemaakt kunnen worden met andere systemen. Naast de koppeling met Realworks kan een website van een makelaar ook gekoppeld worden aan andere CRM systemen voor makelaar zoals Venum, Superoffice en Pararius. DoubleWeb bouwt als WordPress specialist standaard in WordPress en biedt designs op maat om de website helemaal bij de huisstijl aan te laten sluiten.

Voordelen van WordPress voor een makelaar

In een notendop zijn de voordelen van WordPress Realworks website als volgt:

 • WordPress is goed te optimaliseren voor Google;
 • Breed ondersteund door ontwikkelaar;
 • Gemakkelijk te koppelen met Realworks en dus het aanbod op Funda;
 • Er kunnen eenvoudig verschillende gebruikersrollen aangemaakt worden, zodat werkzaamheden verdeeld kunnen worden onder de medewerkers;
 • WordPress is ook te koppelen met andere systemen, zoals een facturatiesysteem;
 • De onderhoudskosten van WordPress zijn relatief laag.

WordPress website laten maken voor een makelaarskantoor

DoubleWeb heeft ervaring met de bouw van verschillende websites voor makelaars en het realiseren van een Realworks koppeling. Ben je benieuwd wat wij voor jullie makelaarskantoor kunnen beteken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder met het webdesign en de bouw van een nieuwe website op maat, of met het verbeteren van jullie huidige website!

Een WordPress website kan ook gekoppeld worden met andere CRM systemen van makelaars. Denk bijvoorbeeld aan Venum, Pararius en Superoffice. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Voorbeelden van websites met een Realworks koppeling:

Makelaars website met Realworks koppeling Makelaars website met Realworks koppeling 2021-02-24
DoubleWeb
DoubleWeb Remco

Auteur

Remco

Deze project- en accountmanager wordt enthousiast van commercieel te maken ideeën. Zijn nieuwste idee is om als volwassene ook gewoon op een railrunner de trein in te gaan (zeker commercieel interessant). Was graag piloot geworden en heeft dat bevlogene en die liefde voor grote hoogten gelukkig vast weten te houden: is gek op ondernemen en helpt jou als klant de hoogte in met weloverwogen adviezen over je online kansen.