Oog voor Google en bezoeker

Niet alleen een vernieuwend design, maar een website die daadwerkelijk bijdraagt aan het behalen van het doel. Noordkroons nieuwe webshop is zoekmachinevriendelijk en conversiegericht.


De nieuwste technieken

De website is voorzien van de nieuwste technieken en functionaliteiten. Hierdoor is hij supersnel, modern én gaat hij weer heel wat jaren mee.


Blijvende samenwerking

Continue doorontwikkeling en ook voor het ontwikkelen van hun nieuwe B2B-website koos Noordkroon voor ons als partner. Onze samenwerking zet zich voorlopig dus gewoon voort.

Wat is Noordkroon?

Denk je aan Texel, dan denk je aan schapen. En daar hebben we eigenlijk direct de kern te pakken van wat Noordkroon doet. Waar Noordkroon lang, lang geleden (lees: in 1988!) begon als schapenboerderij, verkopen ze sinds 1999 huidproducten die gemaakt zijn op basis van vet uit de vacht van het schaap.

Gezichtscrèmes, hand-/voetcrèmes, zalven voor de gevoelige huid… In de webshop van Noordkroon zijn heel wat producten van ingrediënten van natuurlijke oorsprong te vinden. Door het wolvet wordt de zalf/crème extra makkelijk opgenomen door de huid.

Het vraagstuk: de webshop in een nieuw ‘vachtje’

De website van Noordkroon stamde dan wel niet uit 1999, hij was inmiddels wél gedateerd te noemen. Het werd de hoogste tijd om mee te gaan met de tijd en de website in een nieuw jasje, of beter gezegd: schapenvachtje, te steken.  

Waar Noordkroon in eerste instantie een andere partij koos voor dit vraagstuk, kwamen ze uiteindelijk toch bij DoubleWeb terecht. Ons zusterbedrijf DoubleSmart pakt al langere tijd de online marketing op voor Noordkroon en zodoende ontstond het vertrouwen dat wij de juiste partij waren voor deze klus.  

Het proces: website bouwen met oog op vindbaarheid in Google

Dat je bij ons webbouwers en online marketeers onder één dak vindt heeft een groot voordeel: je website wordt ingericht met het oog op conversie en vindbaarheid in Google. Met andere woorden: wij zorgen ervoor dat je website daadwerkelijk bijdraagt aan het halen van je doel. En dat het dus verdergaat dan een mooi design.

Bij het bouwen van de nieuwe website van Noordkroon hielden we dan ook rekening met elementen als zoekwoorden (termen waarop veel gezocht wordt op Google), een logische menustructuur en het optimaliseren van de gebruikerservaring. Dit alles om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van Google en websitebezoeker.

Het resultaat: een moderne website met de nieuwste technieken

Eerlijk is eerlijk: dit project liet ons voor best wat uitdagingen staan. Omdat Noordkroon in eerste instantie met een andere partij in zee was gegaan, had het ontwerpproces en een gedeelte van de bouw van de website al plaatsgevonden op het moment dat Noordkroon bij ons aanklopte. En het was dan ook best even puzzelen hoe wij de functionaliteiten die wij voor ogen hadden konden integreren in het ontwerp dat al stond.

Desondanks is het ons tóch gelukt om een goedwerkende, moderne webshop het web op te vuren. Mede dankzij de nieuwste technieken en het frisse design krijgt Noordkroon maandelijks honderden bestellingen binnen!

Voor Noordkroon was dit genoeg reden om DoubleWeb óók in te schakelen voor het bouwen van hun nieuwe B2B-webshop. Voorlopig zet deze fijne samenwerking zich dus gewoon vrolijk voort!

Bekijk onze andere projecten