Resultaten na 6 maanden

103%

Toename in conversieratio


25%

Toename van orderwaarde


34%

Toename in sessieduur

Eenvoudig concept

Het concept van MT Hekwerken is eenvoudig: de beste kwaliteit tegen de beste prijs. Met een overzichtelijk aanbod aan hekwerken voor particulieren en bedrijven, helpt deze Brabantse webwinkel klanten uit heel Nederland en een groot deel van België. De ondernemer startte zijn webwinkel op een gesloten e-commerce platform wat hem een goede basis gaf. De mogelijkheden om door te groeien op dit platform waren alleen beperkt en daarom hebben we MT Hekwerken verder geholpen met een maatwerk WooCommerce webwinkel.

Conversie als belangrijkste graadmeter voor succes.

MT Hekwerken verkoopt hoogwaardige producten. De uitstraling van webwinkel moet bijdragen aan het gevoel dat klanten een hoogwaardig hekwerk kopen als ze een bestelling zouden plaatsen bij MT Hekwerken.

Omdat er nog geen huisstijl was voor MT Hekwerken, kreeg onze designer de vrije hand om een opvallende kleur te kiezen om duidelijkheid te creëren voor de bezoeker. Hoewel de felle kleur door de hele website terug blijft komen, oogt de website rustig. Dat komt doordat er veel gebruik is gemaakt van witruimte en er slechts een paar subtiele effecten zijn gebruikt.

Deze keuzes hebben effect! In de eerste zes maanden na livegang:

  • Nam het conversieratio met 103% toe
  • Was de orderwaarde 25% hoger
  • De gemiddelde sessieduur is met 34% gestegen

Betrouwbare basis voor vindbaarheid

Vanaf 2018 voert ons zusterbedrijf DoubleSmart marketing uit voor MT Hekwerken. Tijdens de ontwikkeling van de WooCommerce webwinkel is de accountmanager van DoubleSmart nauw betrokken geweest. Zo is er een betrouwbare basis gelegd voor de vindbaarheid van de webwinkel in Google.

Binnen de webwinkel kunnen dynamische landingspagina’s gemaakt worden. Dat houdt in dat de landingspagina’s opgebouwd zijn uit verschillende secties. Zo blijft de content behapbaar, maar kan er wel veel informatie gedeeld worden op de pagina’s.

Mede hierdoor werd het mogelijk om in de eerste zes maanden na livegang een toename in organisch verkeer te realiseren van 243% ten opzichte van een jaar eerder.

Meer mogelijkheden met WooCommerce.

De belangrijkste reden dat MT Hekwerken overstapte naar een maatwerk WooCommerce webwinkel was het feit dat het gesloten systeem dat werd gebruikt niet meer toereikend was. De grenzen waren bereikt voor de snelgroeiende webwinkel. Met WooCommerce heeft MT Hekwerken nu een webwinkel die mee kan groeien op het gebied van:

  • Marketing
  • Merkbeleving
  • Orderopvolging
  • Koppelingen met boekhoudpakketten

Voor dat laatste heeft de opdrachtgever op dit moment nog niet gekozen, maar dit kan wel mogelijk gemaakt worden. Zo kan WooCommerce onder andere gekoppeld worden aan Exact Online, AFAS, Unit4 en Moneybird.

Maikel Thijssen

28-05-2020

Na prettige samenwerking bij Doublesmart, werd het tijd voor een nieuwe website. Super dat dit allemaal onder een dak kan. Zo kunnen de resultaten van de marketing ook gebruikt worden bij het bouwen van een nieuwe website. het contact loopt super, en de mannen weten écht wat ze doen. Ik beveel Doubleweb daarom ook iedereen aan !

Bekijk hier onze andere projecten

Enthousiast geworden?

Enthousiast geworden over het resultaat voor MT Hekwerken? Neem dan contact met ons op!