Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Call To Action of afgekort CTA staat letterlijk voor een oproep om een actie uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tekst met “klik hier voor meer informatie”. Het is een methode die vaak wordt toegepast op verkoop pagina’s om producten, diensten of abonnementen te verkopen. Wat is een Call To Action en hoe kun je een lead aanzetten tot actie?

Wat is een Call To Action?

Lead generatie vindt plaats op basis van Call To Action. Zo kan iemand op een website komen via een zoekopdracht. Er wordt geklikt op een link, tijdens het bezoek aan deze pagina wordt een invulformulier getoond. Als de bezoeker een mailadres invoert dan zal er meer informatie worden toegezonden. Dit aanbod is vergezeld van een Call To Action. Wil je meer weten over dit onderwerp? Laat je gegevens achter en we sturen je meer informatie per mail.

Interactie vormt de basis van het internet en van commercie in het algemeen. Een restaurant in een drukke winkelstraat met gesloten deuren trekt minder klanten dan wanneer de deuren geopend zijn. Als er een menukaart op de stoep staat dan is dit een fysieke Call To Action. Als er een persoon naast de deur staat om je over te halen een bezoek te brengen aan het restaurant dan is dit wederom een CAT. In marketing is het aanzetten van consumenten tot de gewenste actie van groot belang om de omzet te verhogen. Het doel hoeft echter niet altijd inkomsten genereren te zijn.

CAT op verkoop pagina

Een ‘KOOP NU’ knop is een duidelijke Call To Action maar zonder context zal er niet direct op worden geklikt. De CAT is niet alleen de knop maar de boodschap om tot actie over te gaan. Dit kan een pakkende advertentietekst zijn of overtuigende beloften op een salespage. Op longread verkoop pagina’s zullen CAT’s regelmatig terugkeren. Personen die direct zijn overtuigd klikken al op de eerste knop, andere bezoekers hebben meer tijd nodig om zich te laten overtuigen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z