Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

301 redirect is een verwijzing naar een andere URL dan werd aangevraagd. Naast 302 is dit de meest gebruikte methode van doorverwijzing. Als iemand een pagina wil openen die niet langer actief is dan zal de server automatisch een alternatieve pagina openen. Wat is 301 redirect en hoe verschilt het met een 302 doorverwijzing?

Wat is 301 redirect?

Websites zijn levende documenten die aan verandering onderhevig zijn. De inhoud van pagina’s kunnen aangepast worden of dynamisch worden ingevuld op basis van de vraag die een bezoeker stelt. Het is mogelijk dat pagina’s geheel verdwijnen van de server. Bijvoorbeeld als de content niet langer relevant is of als er een reorganisatie van de website plaatsvindt. Met een 301 redirect is het mogelijk om de bezoeker direct om te leiden naar een alternatieve pagina. Dit kan dezelfde pagina zijn die verhuisd is naar een andere URL of een compleet andere pagina.

Waarom 301 redirect gebruiken?

Een zoekmachine heeft tijd nodig om nieuwe pagina’s en wijzigingen in websites te indexeren. Externe websites die ooit hebben gelinkt naar een pagina zullen niet altijd deze koppelingen updaten. Daarnaast is het mogelijk dat bezoekers een verouderde koppeling hebben opgeslagen. Om te voorkomen dat iemand op een doodlopend spoor terecht komt en een foutmelding krijgt zal de pagina doorverwijzen naar een alternatieve URL. 301 redirects zijn in beginsel meer geschikt dan een 307 redirect of Meta Refresh voor SEO.

Wat is het verschil tussen een 301 en 302 redirect?

Een 301 redirect is een doorverwijzing die permanent van aard is. Dit is de beste methode met oog op SEO. Een 302 is een doorverwijzing met een tijdelijk karakter, deze URL zal later weer in gebruik worden genomen. De standaard methode voor een permanente doorverwijzing is een redirect 301 met htaccess bestand. Dit is een bestand dat aangepast kan worden zonder de server configuratie direct aan te passen. Zo kunnen belangrijke wijzigingen eenvoudig worden doorgevoerd.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z