Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een conversiepixel is een klein stukje code op een website die registreert of de beoogde conversie is uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld het afronden van een aankoop in een webshop zijn. Er zijn verschillende manieren om succesfactoren te meten waarvan het aantal conversies er één van is. Wat is een conversiepixel en op welke wijze is deze code anders dan een tracking pixel?

Wat is een conversiepixel?

Als er een conversie tot stand wordt gebracht dan is er één status veranderd in een andere status. Zo kan iemand die een website bezoekt geconverteerd worden tot een betalende klant. Dit moment kan worden vastgelegd met een conversiepixel. Zodra iemand op een website komt zijn er allerlei verschillende zaken die meetbaar zijn. De tijd die doorgebracht wordt op een pagina, het aantal bezochte pagina’s of het aantal bezoekers op een website.

Het belang van conversiedoelen

Het is prachtig om het aantal bezoekers te verdubbelen maar wat is het doel met deze mensen op je website? Als je een boodschap wilt overbrengen dan is zichtbaarheid van groot belang, als je producten wilt verkopen dan zul je meer moeten bereiken dan alleen een bezoek. Als een voltooide verkoop als conversiedoel wordt gesteld, dan kan dit met een conversiepixel worden geregistreerd. Het hoeft hierbij niet om de specifieke bezoeker te gaan, het kan ook een algemene analyse betreffen om de conversieratio te optimaliseren.

Conversie of tracking

De betekenis van conversiepixel is niet hetzelfde als een tracking pixel. Bij tracking wordt een bezoeker gevolgd waarbij diverse meetpunten worden vastgelegd. De Google en Facebook tracking pixels zijn hier voorbeelden van. Een conversiepixel is specifiek bedoeld om de conversies in kaart te brengen. Als het alleen om on-site verkopen gaat, dan kan het een first party cookie betreffen. Die hebben een lagere drempel dan third-party cookies. Het is eenvoudiger om on-site data te verzamelen die niet verder reikt dan het specifieke domein.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z