Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een Provider is letterlijk iemand die een dienst verleent of product levert, meestal wordt deze term gebruikt om leveranciers van telecom diensten te beschrijven. Wat is een Provider en welke diensten leveren ze aan klanten?

Wat is Provider?

In de Engelse taal zijn er meerdere diensten die onder deze term vallen waaronder zorgverlening, in de Nederlandse taal wordt het gebruikt als synoniem voor een Provider van internet of een meer algemene telecom Provider. Voor de consument zijn de meest voorkomende diensten:

  1. Radio / Televisie
  2. Telefonie
  3. Internet

Wanneer deze drie diensten samen worden geleverd wordt dit 3-in-1 of ‘Triple Play’ genoemd. Ook worden er 4-in-1 pakketten aangeboden, met de vierde dienst worden hotspots bedoeld zodat je buitenshuis zonder extra kosten gebruik kunt maken van draadloze netwerken. De verbinding zal per aanbieder afwijken, denk aan koperdraad, coax-kabel of glasvezel. Alleen een glasvezelverbinding heeft dezelfde upload / download snelheid, dit type verbinding is niet overal leverbaar. Steeds vaker zal radio, televisie en telefonie ook via een internetverbinding lopen, zelfs wanneer de klant geen gebruik maakt van de internet dienst.

Met name voor zakelijk gebruik zal een specifieke Provider van internet interessant zijn. Dit is een dienstverlener die ervoor zorgt dat klanten gebruik kunnen maken van internet, en websites online kunnen plaatsen. Deze dienstverleners bedienen een andere doelgroep met een afwijkend dienstenaanbod. Denk aan server hosting, dedicated servers, website hosting en de registratie van domeinnamen.

De poortwachters van het internet

Zonder Providers kom je niet op het internet. Zelfs met servers in eigen beheer en alle kennis in huis zal er ergens in de keten een Provider aanwezig zijn. Zo kan een privé persoon of bedrijf niet zelf een domeinnaam registreren. Wanneer het een .nl domein betreft dat beheerd wordt door SIDN zal dit via een ‘register’ verlopen. Internetproviders zijn vaak erkende registranten die als tussenpersoon fungeren. Wanneer een klant wil overstappen van Provider dient er een ‘verhuistoken’ aangevraagd te worden waarmee de klant kan overstappen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z