Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een Placeholder is een tijdelijk type content dat later vervangen zal worden met de definitieve media. Deze werkwijze wordt regelmatig gebruikt in grafisch ontwerp wanneer de uiteindelijke bestanden nog niet beschikbaar zijn. Het kan zowel tekstueel als visueel materiaal betreffen. Wat is een Placeholder en is het belangrijk welke tijdelijke content er gebruikt wordt?

Wat is Placeholder?

Bij het ontwerp van een magazine of website zijn er doorgaans meerdere personen die een deel van het werk op zich nemen. Zo is er iemand die foto’s maakt, iemand ontwerpt Infographics, schrijft teksten of ontwerpt de layout van de pagina. Wanneer nog niet alle elementen beschikbaar zijn, dan wordt er gebruik gemaakt van Placeholder content. Dit kan een stuk tekst zijn, of een standaard afbeelding. Zo kan de indeling alvast bepaald worden, wanneer de definitieve content binnen is worden de tijdelijke bestanden vervangen. Ook in films wordt vaak gebruik gemaakt van Placeholder muziek. De componist krijgt bestaande muziek als suggestie voor sfeer of tempo, later zal de tijdelijke muziek vervangen worden door de uiteindelijke compositie. Met name in trailers worden vaak tijdelijk muziekstukken uit andere films gebruikt.

Lorem Ipsum

De meest beroemde Placeholder tekst is zonder twijfel Lorem Ipsum. Dit is een tekstfragment dat lijkt op een Latijnse tekst, terwijl het in werkelijkheid een verbasterde vertaling is van een document dat op zichzelf niet leesbaar is. Dit is ook de bedoeling, omdat de Placeholder geen betekenis heeft kan de aandacht worden gevestigd op de grafische vormgeving.

Opletten met Placeholders

Een risico bij het gebruik van tijdelijke informatie kan zijn dat de media niet wordt vervangen. Daarom wordt er vaak gekozen voor tijdelijke content die opvalt, wanneer dit niet vervangen wordt kunnen er problemen ontstaan. Zo zijn er nieuwslezers op camera vastgelegd met uitspraken als “hier moet nog een naam komen” wanneer ze klakkeloos teksten overnamen die op de Teleprompter verschenen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z