Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

302 redirect is een automatische doorverwijzing naar een andere pagina. Als bijvoorbeeld de opgevraagde pagina tijdelijk offline is of aangepast moet worden dan zal de bezoeker direct een alternatieve pagina te zien krijgen. Wat is een 302 redirect en heeft deze doorverwijzing de voorkeur boven een 301 redirect?

Wat is 302 redirect?

De twee meest voorkomende doorverwijzingen zijn een 301 redirect en 302 redirect. Alternatieve methoden zijn de 307 redirect of een Meta Refresh. Als een pagina verwijderd is of definitief niet meer gebruikt zal worden dan is een 301 redirect de meest voor de hand liggende keuze. Als de wijziging van tijdelijke aard is dan kan de 302 redirect worden toegepast.

Waarom een 302 redirect gebruiken?

De voornaamste reden om een 302 redirect te gebruiken in plaats van de standaard 301 doorverwijzing is zoekmachine optimalisatie. Bij het plaatsen van een permanente doorverwijzing zal de SEO waarde van de oude koppeling verloren gaan. Door gebruik te maken van een 302 redirect blijft deze waarde behouden.

Is een 307 redirect beter dan 302?

307 een opvolger van de 302 redirect, dit is een HTTP 1.1 update van de oude versie. Het probleem is dat niet alle crawlers hiermee overweg kunnen. Het is daarom beter om gebruik te maken van de oudere versie die wel gezien wordt. Anders kan dit gevolgen hebben voor de ranking in zoekmachines. Een redirect 302 kan in htaccess geconfigureerd worden.

Zijn 301 en 302 anders voor bots?

Een 301 redirect heeft een permanent karakter terwijl een 302 redirect tijdelijk van aard is. Toch kunnen er situaties zijn waarin bots ze als gelijkwaardig beoordelen. Hier zijn geen vaste regels voor. Het is mogelijk dat een 301 meer link equity doorgeeft. Als de doorverwijzing zonder twijfel tijdelijk van aard is dan zal 302 van toepassing zijn, in alle andere gevallen is 301 meer geschikt.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z