Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een webshop is een winkel op het internet. In plaats van een fysieke locatie worden artikelen aangeboden via een website of web applicatie. Klanten kunnen producten en/of diensten bestellen via een (grotendeels) geautomatiseerd proces. Wat is een webshop en hoe kun je zelf een webwinkel beginnen?

Wat is een webshop?

Iedereen kan een webshop beginnen. Er is geen fysieke locatie nodig, de opstartkosten kunnen beperkt blijven en het is zelfs mogelijk om zonder eigen voorraad producten te verkopen via dropshipping. Het is daarom voor veel ondernemers interessant om een online winkel te openen. Om fraude te voorkomen zijn er op Europees niveau wetten ingevoerd die klanten beschermen. Zo moet er in een webwinkel altijd contactinformatie te vinden zijn. Naast fysieke producten is het ook mogelijk om downloads aan te schaffen of abonnementen af te sluiten.

Hoe begin je een webshop?

Een webshop beginnen is in basis niet ingewikkeld. Er zijn namelijk veel aanbieders van software die specifiek gericht zijn op het inrichten van een webwinkel. Shopify is een bekende aanbieder van webshop software, waar kleinere tot middelgrote bedrijven hun producten kunnen aanbieden met minimale technische kennis. Voor grote bedrijven worden doorgaans custom websites gebouwd op basis van e-commerce systemen als Magento. WordPress is een Content Management Systeem dat met een winkel plug-in zoals WooCommerce ook gebruikt kan worden om producten en/of diensten te verkopen.

Veilig betalen

Een belangrijk deel van een webshop beheren is het verwerken van betalingen. Enerzijds wil de aanbieder er zeker van zijn dat ze geld ontvangen voor de geleverde producten en diensten, anderzijds wil de klant veilig kunnen betalen zonder inbreuk op de privacy. In Nederland en België zijn er diensten als iDeal en Bancontact in het leven geroepen om online betalen eenvoudiger en veiliger te maken. Na het kiezen van artikelen wordt de klant omgeleid naar een beveiligde betaalomgeving die door een geautoriseerde payment provider wordt beheerd.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z