Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een Tekstlink is een koppeling naar een andere pagina op het internet die alleen bestaat uit HTML tekst en geen andere elementen bevat zoals afbeeldingen. Dit soort koppelingen bepalen voor een groot deel de navigatiemogelijkheden op het internet, en kunnen naast een URL ook additionele informatie bevatten. Wat is een Tekstlink en hoe kan er onderscheid gemaakt worden tussen koppelingen vanuit andere bronnen?

Wat is Tekstlink?

De betekenis van Tekstlink is eigenlijk heel eenvoudig, de implementatie kan aanzienlijk complexer zijn. In basis betreft het een tekstfragment op een webpagina die voorzien is van een interactieve koppeling. De koppeling is een URL, de tekst met link hoeft niet hetzelfde te zijn als deze URL. Zo kan het woord “Google” met een link de URL “https://www.google.com” bevatten. Omdat het webadres niet prettig leesbaar is wordt het als een koppeling in de tekst opgenomen. Dit soort links vormen de ruggengraat van het internet, en zijn ook van belang voor de rangschikking in zoekmachines. Pagina’s die vanuit veel andere domeinen gelinkt wordt hebben een hogere relevantie (PageRank) en maken daarmee meer kans op een hoge positie in de zoekresultaten pagina’s. Andere vormen van koppelingen zijn banners, buttons of spellen met externe links op interactieve elementen.

Verschillende links naar dezelfde pagina

Naast de URL is het mogelijk om extra informatie aan de koppeling toe te voegen wat een Unique Identifier genoemd wordt. Stel, iemand bezoekt een pagina via een nieuwsbrief. Een ander persoon bezoekt dezelfde pagina via een koppeling uit een SMS-bericht. Bij een marketing campagne is het van belang om te bepalen welke bezoeker via welk kanaal is binnengekomen. Daarom wordt er aan de Tekstlink een unieke identificatie achter de URL geplaatst. De bezoeker merkt dit niet omdat het webadres niet direct zichtbaar is. Ook advertentie koppelingen en affiliate links kunnen via deze methode van een unieke herkenning sleutel worden voorzien waardoor de herkomst traceerbaar is.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z