Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Domain Rating is een belangrijk onderdeel van het Ahrefs SEO pakket. Vaak wordt de afkorting DR gebruikt. Het is een methode om de waarde van een backlink profiel te vergelijken met andere websites in de Ahrefs database op basis van een 100 punten schaal. Het betreft een meer algemene versie van de Ahrefs Rank (AR). Wat is een Domain Rating en hoe wordt deze bepaald?

Wat is een Domain Rating?

Ahrefs levert een aantal zoekmachine optimalisatie tools voor professionals. Het betreft een alles-in-1 SEO toolset dat is opgedeeld in een aantal verschillende onderdelen:

  • Site Audit om de website te optimaliseren.
  • Site Explorer om concurrentie analyse uit te voeren.
  • Keywords Explorer om de klantwens in kaart te brengen.
  • Content Explorer om te ontdekken welke content populair is.
  • Rank Tracker om de voortgang van rankings te bekijken.

Google en andere zoekmachines functioneren als een soort populariteitswedstrijd. Als een website vaak wordt bezocht en goed wordt gewaardeerd zal het ook een hogere positie vergaren in de zoekresultaten. Met de Domain Rating kun je meten welke domeinen goed scoren op het gebied van backlinks.

Bepalen van de DR

Hoe bepaal je een Domain Rating? De DR score wordt gebaseerd op het backlink profiel. Dit gaat over de koppelingen die andere websites maken naar het betreffende domein. Het gaat hierbij niet alleen om het aantal links maar ook de kwaliteit van deze koppelingen. Backlinks vanuit invloedrijke websites hebben meer ‘gewicht’ dan koppelingen vanuit minder bekende blogs of sites. Als een domein een hoge Domain Rating heeft, dan is dit een goede plek om backlinks van te krijgen. Ahrefs vergelijkt de DR van een specifieke website met een groot aantal andere sites om een DR score te bepalen. Een verschil van de DR score ten opzichte van de URL Rating (UR) is dat de Domain Rating op domein niveau werkt. De UR score wordt op pagina niveau bepaald.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z