Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Wat is m-commerce?

M-commerce is een segment binnen e-commerce gericht op koop en verkoop van goederen of diensten via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Consumenten of ondernemingen maken gebruik van mobiele toestellen om aankopen te verrichten of producten en diensten aan te bieden. Wat is m-commerce en waar moet een onderneming rekening mee houden bij mobiele verkoop?

Definitie m-commerce

Commerce is een verzamelnaam voor alles wat met koop en verkoop te maken heeft. E-commerce richt zich specifiek op elektronische commercie zoals het onderhouden van een webshop. E-commerce is hier weer een segment van waarbij er alleen wordt gekeken naar commercie via mobiele toestellen. Dit zijn in praktijk smartphones en tablets. Er kan verder onderscheid worden gemaakt tussen lokale verbindingen of mobiele data verbindingen, in principe gaat het om de apparatuur en software die gebruikt wordt om transacties tot stand te brengen.

Wat is er nodig voor m-commerce?

De klant moet in het bezit zijn van een mobiel toestel. Dit kan een smartphone zijn of een tablet. De meest gangbare besturingssystemen zijn Android van Google en iOS van Apple. De consument moet niet alleen kunnen bestellen maar ook kunnen betalen, bijvoorbeeld via online bankieren.

De aanbieder zal een webshop moeten inrichten die goed navigeerbaar is op een mobiel toestel. Dit betekent onder andere een duidelijke weergave op verschillende schermen en snel laden van producten en informatie. Voor bijvoorbeeld fastfood ketens kan het van belang zijn om snel de dichtstbijzijnde locatie te vinden.

Mogelijkheden en restricties

De aanbieder zal keuzes moeten maken op basis van de mogelijkheden en restricties die mobiele platformen bieden. Zo kan er worden gekozen voor een eigen app of bestellen via de browser. Er moeten keuzes gemaakt worden zoals de betaalmethoden. Zo is iDeal de standaard in Nederland terwijl internationale bedrijven wellicht voorkeur geven aan credit card of PayPal. Door diensten van aanbieders te koppelen is het mogelijk om een webshop in te richten en exploiteren, zowel kleine ondernemers als grote bedrijven kunnen zo hun producten en diensten verkopen aan mobiele gebruikers.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z