Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Low quality content staat voor informatie op webpagina’s die volgens het zoekalgoritme van Google lage kwaliteit biedt. Als dit het geval is dan zal het van invloed zijn op de ranking in de zoekresultaten. Er zijn meerdere factoren om de kwaliteit van websites te bepalen die niet altijd objectief toetsbaar zijn. Wat is low quality content wat zijn de aanpassingen in 2021?

Definitie low quality content

Het algoritme van Google bevat rond 200 meetpunten om te bepalen welke positie een zoekresultaat krijgt bij een zoekopdracht. Daarbij is de kwaliteit van de pagina een factor die meetelt. De definitie van low quality content is niet zomaar objectief te bepalen, Google heeft daarom een aantal richtlijnen gesteld waar goede webpagina’s aan moeten voldoen:

  • De pagina moet vertrouwen wekken bij de bezoeker.
  • De inhoud mag niet misleidend zijn.
  • Er moet voldoende tekst zijn.
  • Een overvloed aan spel- of grammaticale fouten moet worden voorkomen.
  • Er zijn veel pop-ups en andere hinderlijke elementen.
  • Het aantal backlinks is overdadig.

Low quality content betekent letterlijk ‘lage kwaliteit inhoud’. Smaken verschillen maar er zijn wel zeker normen te stellen. Met name misleidende informatie voor zowel de bezoeker als het zoekalgoritme wordt niet getolereerd.

Google Panda low quality content

Sinds 2011 is Google Panda actief. Deze update was vooral bedoeld om low quality content te bestraffen en pagina’s van hoge kwaliteit een betere ranking toe te kennen. Er worden geen penalties uitgedeeld voor ‘slechte’ pagina’s maar de ranking zal lager worden. Kunstmatige intelligentie speelt een belangrijke rol in de afweging. In 2021 zijn er enkele updates doorgevoerd in het algoritme die wederom low quality content pagina’s verder in de ranking doen zakken met als doel de kwaliteit van de zoekresultaten verder te verbeteren. Er wordt steeds meer gelet op betrouwbaarheid en een goede gebruikerservaring. Meer multimediale elementen en meer diverse koppelingen worden als aandachtspunten genoemd.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z