Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

YouTube is een online video platform van Google waar gebruikers videoclips kunnen uploaden of live kunnen streamen voor het internet publiek. Met honderden uren aan nieuwe content per minuut is er enorm veel te bekijken over vrijwel ieder onderwerp. Wat is YouTube en hoe maak je zelf een kanaal?

Wat is YouTube?

In 2005 zouden drie voormalige werknemers van PayPal een platform lanceren om videoclips te delen. Eind 2006 nam Google deze startup over voor 1,65 miljard dollar. Dit video platform kan gebruikt worden door zowel professionele content creators als amateurs. In de loop der jaren zijn er meerdere YouTube ‘sterren’ opgestaan met miljoenen volgers en eveneens miljoenen euro’s aan inkomsten.

Hoe maak je een YouTube kanaal?

Gebruik van YouTube is gratis voor zowel bezoekers als voor content creators. Voor bezoekers zijn er wel functies die tegen betaling worden aangeboden zoals een premium abonnement zonder advertenties. Hoewel iedereen met een Google account een YouTube kanaal kan maken, zijn er wel verschillen tussen beheerders. Zo zijn er partner kanalen die meer mogelijkheden hebben en nauw samenwerken met het platform. Op basis van een centraal Google account kan een YouTube kanaal geopend worden. De gebruiker kan een naam geven en het kanaal personaliseren met bijvoorbeeld een logo of de standaard huisstijl. Naast uploaden van video’s is het mogelijk om afspeellijsten te maken, video’s openbaar te publiceren of privé te houden en te delen via koppeling op social media kanalen.

Commerciële mogelijkheden

Het is mogelijk om inkomsten te genereren door advertenties te laten zien voor, tussen en na de video’s. Voor content die gericht is op kinderen gelden andere voorwaarden. Het is niet toegestaan om auteursrechtelijke content zonder toestemming te publiceren, naast een handmatige manier om deze content te ‘flaggen’ worden er ook geautomatiseerde controles uitgevoerd. De upload tool biedt wel de mogelijkheid om rechtenvrije muziek toe te voegen.

Met name muziekvideo’s en content gericht op kinderen wordt veel bekeken. Zo was begin 2021 de “Baby Shark Dance” van Pinkfong met 8 miljard views de meest bekeken video.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z