Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een email handtekening is een tekstblok of een HTML element dat aan het einde van een mail wordt weergegeven. Standaard bestaat dit deel uit een naam en contactinformatie maar het kan ook bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap zijn. Wat is een email handtekening en welke informatie kan hierin worden opgenomen?

Wat is een e-mail handtekening?

De meeste mail applicaties laten de gebruiker een standaard boodschap instellen, dit is de email handtekening. Omdat niet iedereen weet hoe dit werkt, of niet de moeite neemt om deze tekst aan te passen, worden veel mails verstuurd met een standaard melding als “Send from iPhone”. Een handtekening maken kan tijd besparen, zeker voor personen en bedrijven die veel mails verzenden. Het kan worden vergeleken met een briefhoofd waarin de meest relevante informatie van de verzender te vinden is.

Welke informatie kan er in een email handtekening worden opgenomen? Hier zijn enkele mogelijkheden:

  • Naam
  • (E-mail) adres
  • Telefoonnummer
  • Website URL
  • Link naar uitschrijven op een mailing

De informatie in een email handtekening moet kort maar krachtig zijn. Wervende boodschappen zijn mogelijk maar worden niet altijd even goed gewaardeerd. Afhankelijk van het mailprogramma zijn er meer handtekeningen mogelijk op dezelfde mail account die gekoppeld kunnen worden aan een groep ontvangers.

HTML handtekening

Door een email handtekening in HTML op te stellen kunnen er interactieve elementen of afbeeldingen worden toegevoegd. Dit kan een bedrijfslogo zijn of een koppeling naar de website. Bij mailings zal er steeds vaker een “Unsubscribe” of “Afmelden” koppeling vermeld worden. Niet alle mailprogramma’s kunnen HTML informatie laden, in dat geval zal er vaak een koppeling geplaatst worden naar een webpagina met dezelfde informatie. Wanneer de inhoud

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z