Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Wat is een homepage?

Homepage of home page is de voornaamste pagina van een website. In het Nederlands wordt ook wel de term ‘hoofdpagina’ gebruikt. Bij het openen van een website zal dit de eerste pagina zijn die vertoond wordt. De invulling en toepassing van deze pagina’s kan verschillen, over het algemeen zal hier een korte uitleg over de website worden gegeven met een navigatie element om naar andere pagina’s te navigeren. Wat is homepage en hoe verschilt dit met een landingspagina?

Definitie homepage

De gevel van een winkel zegt veel over de rest van de winkelervaring, tenminste zo zou het moeten zijn. Als de gevelbekleding goed wordt onderhouden, er hangt een mooi uithangbord en de etalage is netjes ingericht, dan mag je ervan uitgaan dat het binnen ook wel in orde is. Dit is ook van toepassing op een homepage. Dit zal voor veel bezoekers de eerste pagina zijn die ze te zien krijgen, als deze pagina aantrekkelijk en duidelijk is ingericht dan is de kans groter dat de bezoeker ook andere pagina’s bezoekt

Wat staat er op een homepage?

Doorgaans vind je deze elementen op een hoofdpagina:

  • Korte introductie over de website of organisatie.
  • Contactinformatie.
  • Navigatie naar andere pagina’s.

Het is van belang dat de homepage snel laadt, dit is mogelijk door optimalisatie toe te passen.

Home page of landing page

Een homepage is niet hetzelfde als een landing page ofwel landingspagina. Het zijn wel twee mogelijke ingangen naar een website. De hoofdpagina zal in de meeste gevallen een doorverwijsfunctie bezitten naar andere pagina’s. Het is daarmee een ondersteunende pagina met slechts een deel van de content die op zichzelf niet voldoende informatie biedt aan de bezoeker. Een landingspagina is een pagina die wel zelfvoorzienend is en zonder verdere context of subnavigatie te gebruiken valt. In veel gevallen wordt hier informatie gegeven over een specifiek onderwerp met vaak een call-to-action om de bezoeker te converteren. Vanuit deze pagina is het mogelijk om verder te navigeren maar dit is niet altijd nodig of gewenst.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z