Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Big Data is een term die gebruikt wordt om een enorme hoeveelheid aan zowel gestructureerde als ongestructureerde data te beschrijven met een dergelijk groot volume dat het lastig is om deze informatie met conventionele technieken zoals databases en software te verwerken. Het gebruik van deze informatie en de analyse hiervan zal per toepassing verschillen. Wat is Big Data en hoe werkt Big Data analytics?

Definitie Big Data

Een groot voordeel van de digitalisering is het eenvoudig verzamelen van data. Het nadeel is dat je door de bomen op een gegeven moment het bos niet meer kunt zien. Te veel informatie biedt geen inzicht, maar kan juist verblindend werken. Om grote datastromen te verwerken wordt er software gebruikt, daarnaast zijn er ook zeker gespecialiseerde mensen nodig om Big Data analytics uit te voeren. Deze professionals moeten niet alleen beschikken over analytische vaardigheden, maar ook technisch competent zijn. Hoewel het lang niet altijd nodig is om custom software te ontwikkelen, zal er vaak wel behoefte bestaan aan extra code om de data te structureren en daarmee inzichtelijk te maken.

Er zijn drie soorten informatie:

 

  1. Ongestructureerd: Zonder specifieke vorm of structuur.
  2. Gestructureerd: Data die verwerkt en opgeslagen wordt, en later weer oproepbaar is in een vast formaat.
  3. Deels gestructureerd: De informatie is verdeeld in hoofdcategorieën zoals hoeveelheid, snelheid of diversiteit.

 

Het grootste deel van Big Data komt vanuit sociale bronnen, machines en transacties.

Analyse uitvoeren

Het is niet eenvoudig om grote hoeveelheden informatie te analyseren, bij Big Data analytics kun je denken aan verborgen patronen zoeken, trends ontdekken of correlaties opsporen. Op basis van deze analyse kan een bedrijf of organisatie weloverwogen conclusies trekken. Sectoren waarin veel gewerkt wordt met big data zijn de zorgsector, openbare dienstverleners en winkels. Er zijn diverse software tools om meer inzicht te krijgen in alle informatie zoals Apache Hadoop, Microsoft HDInsight, NoSQL en Hive.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z