Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Views staat voor het aantal personen dat content online heeft gezien. Daarbij gaat het vooral om publicaties op social media met een focus op videoclips. Net zoals SEO op Google van belang is voor bedrijven en adverteerders geldt dit ook voor het YouTube algoritme. Meer kijkers vertaalt zich naar meer succes voor vloggers en andere content creators. Wat zijn views en hoe wordt jouw video content beter gezien?

 

Wat zijn views?

Een view betekent letterlijk dat iemand een publicatie heeft gezien. In SEO wordt vaak gesproken van pageviews, het aantal bezoekers op een pagina. Als de term views wordt gebruikt dan betreft het doorgaans visuele media met een nadruk op video. Net zoals YouTube het grootste platform is voor websites is YouTube het meest gebruikte platform voor video. Daarom zijn views op deze site van belang om uiteenlopende redenen.

 

Het YouTube algoritme

Net zoals er een algoritme achter de zoekresultaten van Google ligt, is er ook een algoritme dat ontwikkeld is voor YouTube. Een andere overeenkomst is dat deze algoritmen regelmatig aangepast worden. Dit betekent dat content die voorheen goed scoorde mogelijk later niet langer goed presteert of juist andersom. Content maken voor de views is dus niet per definitie een lange termijn strategie.

 

Een trend die behoorlijk stabiel is gebleven is de focus op tijdsduur. Waar er voorheen een restrictie op YouTube videoclips was van 10 minuten mogen video’s nu urenlang lang duren. Naast views is het aantal bekeken minuten op een kanaal van belang voor monetization. Dit betekent de mogelijkheid om geld te verdienen met YouTube content via advertenties. De voornaamste factoren om meer views te verzamelen zijn:

 

  • Long-form content produceren.
  • Populaire keywords gebruiken in video (titels).
  • Meer subscribers aan een kanaal binden.
  • Interactie middels comments.

 

En dan is er nog drama. Bekende YouTubers die veel volgers hebben en veel views genereren maken veelvuldig gebruik van opgeklopte emoties, vetes met andere beroemdheden en ongefilterde content. Dit aspect van het algoritme is meermaals bekritiseerd omdat het zelfdestructief gedrag lijkt te stimuleren. Alles voor de views kan ook alles verliezen betekenen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z