Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Linkstructuur is de wijze waarop koppelingen worden gemaakt op het internet. Dit geldt zowel voor interne links als backlinks. Naast de gebruikerservaring heeft de wijze waarop koppelingen worden gelegd ook invloed op de positie in zoekmachines en de ‘linkjuice’ die wordt overgedragen. Wat is linkstructuur en hoe werkt navigatie op het internet?

Definitie linkstructuur

Het World Wide Web is een collectie van webpagina’s die aan elkaar zijn gekoppeld. Je zou zonder een letter te typen een groot aantal webpagina’s en websites kunnen bezoeken door alleen maar op koppelingen te klikken. Dit kunnen links op hetzelfde domein zijn of backlinks naar een externe website. De definitie van linkstructuur is toe te passen op zowel interne als externe koppelingen.

Niet alle links zijn gelijk

Navigatie op een website moet duidelijk zijn. Meestal is er een hoofdpagina, daar kunnen categorieën aan gekoppeld worden die weer leiden tot subcategorieën of individuele pagina’s. Tussen pagina’s kunnen onderling ook links gelegd worden. Ook bij een dynamische site zoals een webshop met zoekfunctie zal er nog steeds sprake zijn van een logische linkstructuur. Als de wijze waarop de website is ingedeeld niet duidelijk is voor bezoekers of bots dan kan dit gevolgen hebben voor de ranking in zoekmachines.

Linkstructuur optimaliseren voor Google

Naast interne links zijn er de backlinks. Met name deze koppelingen zijn van belang voor de zichtbaarheid in Google. Koppelingen vanuit domeinen met hoge autoriteit geven ‘linkjuice’ of link autoriteit door aan de bestemming. Als een vooraanstaande wetenschappelijke website een koppeling maakt naar een pagina op de website van een onderzoeksbureau, dan heeft dit een waarde voor het zoekalgoritme. Bij SEO wordt naast de interne linkstructuur dus ook rekening gehouden met backlinks. Gesponsorde koppelingen dienen van een ‘nofollow’ tag voorzien te zijn. Toch zijn er indicaties dat ook deze koppelingen een invloed hebben op de vindbaarheid van webpagina’s. De Penguin en Panda updates zijn doorgevoerd om de kwaliteit van pagina’s te bepalen, dit heeft ook invloed gehad op de impact van een goede linkstructuur.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z