Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Page title is een term die gebruikt wordt in web development om de pagina titel in HTML code aan te duiden. Deze titels worden weergegeven in de zoekresultaten van search engines zoals Google of Bing. Het betreft een beschrijvende title tag die informatie geeft aan zowel het zoekalgoritme als de computergebruiker. Wat is page title en hoe verschilt dit met een H1-tag?

Definitie page title

Een webpagina zal vaak een titel hebben die in het kort beschrijft waar de pagina over gaat. De definitie van page title is een titel die alleen zichtbaar is in de Search Engine Result Pages van zoekmachines. De inhoud van deze titel moet zo kort mogelijk blijven en bij voorkeur minder dan 70 karakters bevatten. Er is overigens geen harde limiet voor dit soort titels, het aantal karakters dat wordt weergegeven is afhankelijk van de browser en het systeem waar de page title wordt weergegeven. Als de zin te lang is dan zullen er karakters wegvallen. Vanuit SEO perspectief worden belangrijke keywords daarom vaak vooraan geplaatst.

Page title of H1-tag?

Een webpagina kan voorzien zijn van een titel. Deze titel kan worden overgenomen door een zoekmachine. In HTML wordt de titel van een webpagina aangeduid met een H1-tag. Als zoekmachines deze tekst aantreffen dan kunnen ze dit gebruiken in de zoekresultaten pagina. Een H1-tag is echter geen page title. Dat is namelijk een ander element dat ook wel ‘title tag’ wordt genoemd. Als de webcrawler geen title tag aantreft dan zal doorgaans de H1-tag gebruikt worden voor de weergave in de zoekresultaten. Een page title kan echter een andere beschrijving zijn die specifiek geoptimaliseerd is voor weergave in zoekmachines. Naast het aantal karakters wordt hierbij ook rekening gehouden met de intentie. Iemand die zoekt naar informatie heeft een andere betrokkenheid dan iemand die de pagina bezoekt. Een page title tag zal daarom vaak meer promotioneel van aard zijn.

Als het zoekalgoritme bepaalt dat de inhoud van de page title niet overeenkomt met de daadwerkelijke inhoud van de achterliggende pagina dan zal de tekst niet worden weergegeven.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z