Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een externe link is een koppeling van één domein naar een ander domein. Dit is het geval als je van een website een koppeling maakt naar een andere website, of vanuit een andere website gelinkt wordt. Wat is een externe link en waarom zijn deze links zo belangrijk voor SEO?

Wat is een externe link?

Het internet is een verzameling van webpagina’s die met elkaar verbonden worden door links. Een interne link is bijvoorbeeld de koppeling van de hoofdpagina met een categorie pagina, die weer linkt naar productpagina’s. Een externe link is de koppeling vanuit een andere website. Bijvoorbeeld een Apple blog die een link legt naar de pagina van de nieuwste iPhone op de Apple website. Niet alleen zijn deze koppelingen waardevol voor bezoekers, het is ook van groot belang voor SEO. Pagina’s die vaak vanuit externe bronnen gelinkt worden zullen hoger komen te staan in de zoekresultaten dan pagina’s die niet of nauwelijks gelinkt worden.

Welke tekst voor een externe link?

Het is niet nodig om de URL zichtbaar in de link te plaatsen. In principe kan ieder deel van de tekst gekoppeld worden aan een webadres. Het is niet verstandig om steeds dezelfde woorden te gebruiken voor een koppeling, dit kan namelijk gezien worden als spam door geautomatiseerde bots. Door te variëren in ankerteksten kun je de SEO waarde verhogen, het kan tevens een positieve invloed hebben op de gebruikerservaring.

Externe links voor SEO

De betekenis van externe link voor SEO is van groter belang dan een interne koppeling op hetzelfde domein. Het zoekalgoritme ziet organische links, koppelingen die zonder tegenprestatie gemaakt worden, als een indicatie van waarde en kwaliteit. Backlinking is daarom van belang bij zoekmachine optimalisatie. PageRank is het algoritme dat achter de Google zoekmachine ligt. Deze code is voor een deel geïnspireerd op het RankDex algoritme dat later de basis voor de Baidu zoekmachine zou dienen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z