Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

CSV bestand staat voor Comma Separated Values, het is een standaard tekstbestand met daarin een lijst met data. Deze bestanden zijn ontwikkeld om data eenvoudig te exporteren en importeren tussen programma’s. De resulterende data is leesbaar voor mensen en kan met vrijwel iedere tekstverwerker gelezen worden. Wat is een CSV bestand en hoe ga je om met deze bestanden?

Definitie CSV bestand

Comma Separated Values betekent letterlijk Komma Gescheiden Waarden, daarmee is het direct duidelijk wat dit bestand is en hoe dit eruitziet. Het is een tekstbestand met platte tekst die gescheiden wordt door komma’s. Een spreadsheet programma zal dit standaard kunnen indelen naar cellen. Diverse programma’s bieden de mogelijkheid om dit bestandstype op te slaan en in te lezen. Het is mogelijk om zelf een file te maken, het kan ook als standaard export formaat worden gebruikt om bijvoorbeeld een lijst met data tussen programma’s te delen. Denk aan het uitvoeren van contacten uit een mailprogramma die vervolgens worden ingeladen op een ander systeem, of in een spreadsheet om verder te verwerken.

Openen en bewerken

Er zijn verschillende manieren om een CSV bestand te maken, te openen en te bewerken. Een CSV bestand maken kan met een tekstverwerker of een spreadsheet programma waarbij tijdens het opslaan wordt gekozen voor het .csv bestandstype. Een CSV bestand openen kan in verschillende programma’s waarvan een spreadsheet doorgaans het meest praktisch werkt. Een belangrijk voordeel van dit formaat is de leesbaarheid. Het is niet meer dan tekst en komma’s, je hoeft dus niet technisch te zijn om de inhoud te begrijpen of om een bestand in het juiste formaat op te stellen. Ook zijn er veel programma’s die met deze standaard om kunnen gaan. Uiteindelijk is het resultaat weer te converteren of te exporteren naar andere formaten zoals PDF. Maar bij exporteren naar minder gangbare of commerciële formaten. kan uitwisselen van deze informatie lastiger worden.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z