Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een affiliate link is een URL met een unieke identificatiecode om de herkomst te bepalen. Als een consument op een webpagina komt, op de koppeling klikt en een product of dienst aanschaft op de website van de aanbieder, dan zal de doorverwijzende partij een commissie ontvangen. Wat is een affiliate link en hoe wordt bepaald welke doorverwijzer commissie ontvangt?

Wat is een affiliate link?

Er zijn verschillende manieren om producten en diensten zichtbaar te maken bij potentiële klanten. Door te adverteren bijvoorbeeld, of door positieve reviews van bestaande klanten. Bij affiliate marketing keert de aanbieder een commissie uit aan de persoon of bedrijf die succesvol een klant doorverwijst. Iemand kan een affiliate link via social media delen of een verkooppagina inrichten. Voor deze marketing inspanning wordt pas betaald als er een transactie heeft plaatsgevonden. Daarmee is affiliate marketing een no cure, no pay systeem.

Hoe werkt een affiliate link?

Bedrijven die geen groot marketing budget voorhanden hebben kunnen ervoor kiezen om externe partijen op vrijwillige basis hun aanbod te laten promoten. De aanbieder heeft een verkooppagina ingericht. Als iemand naar deze pagina verwijst op basis van een URL met affiliate link, dan weet de aanbieder wie de klant heeft doorverwezen. Als er een bestelling wordt geplaatst zal hiervoor een commissie worden uitgekeerd.

Wanneer krijgt de affiliate betaald?

De affiliate link hoeft niet altijd specifiek gekoppeld te zijn aan een product of dienst. Als iemand op een blog over smartwatches een affiliate link naar een Amazon pagina met de Apple Watch plaatst, dan zal er ook uitgekeerd worden als de klant een ander product koopt. De affiliate link is in dit geval van toepassing op Amazon, niet op het specifieke product. De wijze van commissies uitbetalen verschilt per affiliate marketing platform. Soms is het de eerste partij die doorverwijst in de customer journey, soms de laatste. Een verdeling van commissie is ook mogelijk.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z