Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Een Webdesignbureau is een onderneming die websites ontwerpt en onderhoudt. Daarbij komen verschillende disciplines aan bod waaronder User Interface en User Experience ontwerp evenals Search Engine Optimization en technische uitvoering en support. Wat is een Webdesignbureau en welke diensten kunnen deze bedrijven leveren?

Wat is een Webdesignbureau?

Een website maken hoeft niet ingewikkeld en ook niet duur te zijn. WordPress is een gratis te gebruiken Content Management Systeem waar naast hobbymatig gebruik ook veel zakelijke sites in ontworpen zijn. Er zijn ook meer eenvoudige systemen zoals Wix en Weebly die het mogelijk maken om zonder technische kennis een website te ontwerpen en online te plaatsen. Maar net zoals iemand die kan schrijven nog geen auteur is, zijn er binnen een Webdesignbureau diverse specialisten die zorg dragen voor verschillende aspecten van een website. Denk hierbij aan:

  • UI Design: Dit is het ontwerp van de grafische interface inclusief interactieve elementen.
  • UX Design: Hierbij gaat het over een volledige gebruikerservaring waartoe ook het gebruik van producten en diensten inclusief ondersteuning behoren.
  • SEO: Met zoekmachine optimalisatie wordt een website beter vindbaar via search engines als Google, Bing of Yahoo.

Dit zijn slechts enkele disciplines, zo zijn er ook technische specialisten en programmeurs die de code verzorgen en de website onderhouden. Daarnaast is er content dat aangeleverd kan worden, of door content creators wordt ontworpen.

Content is King

Een website moet grafisch en technisch in orde zijn, daarnaast moeten internetgebruikers de website kunnen vinden. SEO experts zullen naast optimalisatie ook zorg dragen voor analyse en een online marketing strategie bepalen. Uiteraard moet er ook content zijn zoals tekst, afbeeldingen, video of andere elementen. Dit geldt zowel voor informatieve websites, blogs of webshops. Naast het ontwerpen van een website behoren ook externe kanalen onder de verantwoordelijkheden van een Webdesignbureau zoals social media platformen, video publicatie sites of het inzetten van Influencers om de boodschap onder de aandacht te brengen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z