Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een blikvanger is letterlijk iets of iemand die de aandacht trekt. Dit kan de gevel zijn van een winkel, een prachtige entree bij een pretpark of een pakkende tekst als je een website bezoekt. Wat is een blikvanger op je website en hoe trek je de aandacht van de bezoeker zonder storend over te komen?

Wat is een blikvanger?

Als iemand een website bezoekt dan wordt in enkele seconden besloten om nog even te blijven of direct weg te klikken. In die tijd moet je dus de aandacht zien te trekken in de vorm van een blikvanger. Dit kan een promotionele tekst zijn maar ook een afbeelding die de bezoeker in detail wil bekijken. Een verschil met bijvoorbeeld de beschrijving van een pagina in Google is dat de bezoeker reeds gekozen heeft om de pagina te laden. Het is nu van belang om de aandacht te trekken en vast te houden. Een blikvanger past daarmee in het AIDA model.

Blikvanger en AIDA model

AIDA is een afkorting die staat voor:

  • Attention (Aandacht)
  • Interest (Interesse)
  • Desire (Verlangen)
  • Action (Actie)

Dit model wordt vaak toegepast in marketing om leads door de verkooptrechter te leiden. De blikvanger behoort tot de eerste stap, het trekken van de aandacht. Dit kan van toepassing zijn op fysieke media zoals een flyer maar ook een banner of webpagina. Verder kan het een tekst zijn, een afbeelding of een bewegende video, afhankelijk van de doelgroep en wat je ermee wilt bereiken.

Het ontwerpen van een goede blikvanger valt deels onder de werkzaamheden van een designer maar ook zeker een marketing professional. De marketing afdeling kan op basis van de doelstellingen een concept beschrijven, een copywriter of ontwerper zal dit concept verder uitwerken. Het is uiteraard van belang dat de andere stappen in het AIDA model ook worden doorlopen, de aandacht trekken is daarmee de eerste stap in een keten aan processen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z