Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Navigatie is een manier om een mens, dier of machine naar een specifieke locatie te leiden. Dit kan in de fysieke of virtuele wereld zijn. Denk aan een navigatiesysteem in de auto of een menu op een website. Wat is navigatie en hoe bepaal je de beste structuur van een website?Definitie navigatie

Iemand de weg vragen kan tot vreemde situaties leiden. “Links, rechts en bij de boerderij die vorig jaar is afgebroken de weg volgen.” navigatie op het internet lijkt een stuk eenvoudiger met koppelingen van pagina naar pagina B. Maar met ontelbaar veel pagina’s en dynamische websites die gepersonaliseerd zijn op basis van cookies wordt het erg complex. Voor commerciële aanbieders is een duidelijke navigatie van groot belang voor het succes van de onderneming. Maar hoe bepaal je de beste navigatie voor een website?

Navigatie voor websites

Wat is de beste navigatie voor websites? Dit is afhankelijk van het type website en welke navigatie gewenst is. In een webshop is het van belang dat mensen snel de producten kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn. Daarnaast kan het slim zijn om ook producten te laten zien die in relatie staan tot deze producten. Als iemand op zoek is naar een printer dan wil deze klant wellicht ook papier bestellen. In de navigatie kan dan een koppeling gelegd worden naar de papier pagina of er worden direct enkele populaire producten getoond op de productpagina of onder het winkelmandje.

Desktop en mobiel

Navigatie kan horizontaal of verticaal geplaatst worden op een website, in sommige gevallen zelfs een combinatie van beide. Welke navigatie moet je kiezen voor desktop of mobiel? Met CSS is het mogelijk om dezelfde content en navigatie op andere wijze te visualiseren, gericht op het apparaat dat gebruikt wordt. Het is daarbij wel mogelijk dat onderdelen niet overal zichtbaar zijn. Zo zullen niet alle mobiele versies de volledige informatie van de desktop versie laten zien. Het is voor de designer van belang om de layout op meerdere systemen te testen om ervoor te zorgen dat er geen relevante content ontbreekt.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z