Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Een interne link is een hyperlink die verwijst naar een andere pagina op hetzelfde domein als de bronpagina. Dit zal in praktijk doorgaans een verwijzing van één pagina naar een andere pagina op dezelfde website zijn. Wat is een interne link en hoe maak je een dergelijke koppeling?

Wat is een interne link?

Er zijn diverse manieren om interne links te maken op een website. Denk aan een navigatiemenu dat vast in beeld staat, daarnaast kunnen specifieke delen van zinnen ook verwijzen naar een andere pagina. Zo kan een bezoeker navigeren op de website, en webcrawlers kunnen de structuur van de pagina bepalen. Het is daarbij van belang dat de indeling logisch te volgen is, en dat er geen ‘doodlopende’ paden zijn. Hiervoor zijn diverse tools beschikbaar die foutieve interne koppelingen opsporen.

Het is mogelijk om de achterliggende pagina in hetzelfde browservenster of in een nieuw venster te openen. Bij externe links heeft een nieuw venster doorgaans de voorkeur zodat de bezoeker niet geheel van de bron site wordt geleid, bij interne links zal er doorgaans gekozen worden om de pagina in hetzelfde venster te openen. De huisstijl en / of indeling is dan bij voorkeur overeenkomstig met de bronpagina.

HTML interne link maken

De HTML code van een interne link kan er als volgt uitzien:

<a href=”http://www.hetzelfdedomein.nl/” title=”Keyword Text”>Keyword Text</a>

Hoewel het mogelijk is om de URL weer te geven, is het beter om hiervoor een alternatieve tekst te gebruiken. Voor zoekmachine optimalisatie ligt het voor de hand om een geoptimaliseerde zoekterm te gebruiken. Voor de bezoekers dient deze beschrijving ook duidelijk leesbaar te zijn. Dus liever niet ‘klik hier’ of dergelijke termen gebruiken maar een beschrijvende tekst. Er wordt niet altijd voldoende rekening gehouden met een weg terug. Wanneer er geen duidelijke navigatie naar de vorige pagina aanwezig is, zal de ‘back’ knop in de browser de enige manier zijn. Dit kan met name bij dynamisch gegenereerde HTML pagina’s zoals bij formulieren of zoekopdrachten voor onverwachte situaties zorgen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z