Gratis adviesgesprek
Voorkom fouten in je nieuwe website en ontdek welke omzet je nu laat liggen.

Reactie binnen 1 werkdag
Analyse van jouw huidige website
Gratis advies van een echte specialist

Backoffice is een term die staat voor het werk dat verricht wordt op afdelingen die niet direct zichtbaar zijn voor klanten. De frontoffice is juist het deel dat wel zichtbaar is en waar de communicatie met klanten plaatsvindt. Wat is backoffice en hoe werkt dit bijvoorbeeld binnen WooCommerce?

Wat is backoffice?

Er is geen duidelijke grens tussen backoffice en frontoffice omdat de wijze waarop organisaties ingericht zijn kan verschillen. Over het algemeen kun je stellen dat in de backoffice alle handelingen plaatsvinden die niet direct gekoppeld zijn aan klantcontact. Denk bijvoorbeeld aan de administratieve handelingen of de logistieke uitdagingen. Op het moment dat iemand een bestelling plaatst in een webshop treedt de backoffice in werking. Het product wordt gemaakt en/of ingepakt en verzonden naar de klant. Hoewel de werkzaamheden in de backoffice niet direct zichtbaar zijn zullen de gevolgen van het (niet) functioneren wel merkbaar zijn.

Webshop systemen

Ook winkels op het internet werken via het principe van een voorkant en achterkant. De wijze waarop deze koppeling wordt gemaakt kan verschillen. Denk aan WooCommerce  BackOffice. Dit zijn extensies voor het commerciële platform WooCommerce dat op zichzelf weer een aanvulling is op het WordPress systeem. Door gebruik te maken van deze extensies is het mogelijk om meerdere elementen van de webshop en administratie aan elkaar te koppelen. Zo is het mogelijk om een online winkel of ander type website voor een groot deel te automatiseren.

Outsourcing van de backoffice

Het maakt niet uit hoe het gebeurt, als het maar gebeurt. In principe heeft de klant er geen benul van hoe de backoffice geregeld is. Dit betekent dat organisaties middels outsourcing een deel van de werkzaamheden kunnen uitbesteden aan andere bedrijven die taken uitvoeren. Zo kan een kleine onderneming toch grote opdrachten uitvoeren of op grote schaal opereren. Denk aan het uitbesteden van werkzaamheden aan uitvoerende partijen die zich in landen met lagere lonen bevinden om zo kosten te besparen.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z