Samen online impact maken met een converterende website?

WordPress specialisten
Converterende website
75+ tevreden referenties

Webpagina wordt gebruikt voor zowel een individuele pagina als een collectie pagina’s die te bekijken zijn via het World Wide Web. De bestanden worden opgesteld in de Hypertext Markup Language (HTML). Daarnaast worden er ook andere methoden gebruikt om het weergeven van de pagina’s mogelijk te maken zoals JavaScript en Cascading Style Sheets (CSS). Wat is een webpagina en hoe kun je navigeren over het internet?

Wat is een webpagina?

Het internet wordt ook wel het wereldwijde web genoemd. Dit is een verwijzing naar een spinnenweb dat gesponnen wordt door een groot aantal connecties te maken. Als je een visuele kaart zou maken met koppeling naar webpagina’s dan zie je een soort spinnenweb met lijnen die over en weer lopen. Een website kan bestaan uit meerdere subpagina’s die onderdeel uitmaken van hetzelfde domein. Er is geen vaste vorm of indeling voor een pagina op het internet. Hoewel de achterliggende code op basis van HTML wordt ingedeeld, kan de visuele presentatie per pagina enorm afwijken. Dit geldt voor zowel de hoeveelheid content op een pagina als verschillende bestandtypen.

Navigeren op het internet

Een boek is een verzameling van bladzijden met een chronologische indeling. Als je alle pagina’s uit het boek zou scheuren en deze willekeurig op de grond zou gooien dan heb je de analoge variant van het wereldwijde web. Webpagina’s zijn in basis niet geordend, vaak worden ze via hyperlinks aan elkaar gekoppeld. Deze links kunnen onderdeel uitmaken van dezelfde website maar dit is lang niet altijd het geval. Een koppeling naar een pagina die in een lager niveau als de hoofdpagina ligt wordt een ‘deep link’ genoemd, links die verwijzen naar webpagina’s op een ander domein zijn ‘backlinks’. De wijze waarop pagina’s heen en weer linken is van belang voor de vindbaarheid in zoekmachines. Het eerste algoritme van Google was ‘PageRank’ waarbij het aantal links naar een webpagina als voornaamste graadmeter van relevantie werd gezien.

Zoekmachines zoals Google en Bing spelen een belangrijke rol bij het vinden van individuele webpagina’s.

Enkele van onze klanten

Al onze begrippen

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z